СРБИЈА

Принос грожђа у прокупачком крају 320 хиљада тона, уговорен извоз вина у Кину

Берба грожђа у околини Прокупља приводи се крају, а стручњаци очекују да овогодишњи принос буде до 320.000 килограма, односно производњу око 220.000 боца различитих врста вина.
Sputnik
Менаџер у Топличким виноградима Драган Ковачевић рекао је да је задовољан квантитетом и квалитетом грожђа, наводи се на сајту града Прокупља.
Врело лето допринело је да, зависно од сорте грожђа, проценат шећера буде између 23 и 26 одсто, а Ковачевић каже да је до краја године уговорен извоз у Кину од 100.000 боца црвених вина.
Он је истакао и да се највеће количине извозе и у друге земље Далеког истока.
На пословима брања у највећем винограду на југу Србије, на површини од око 50 хектара, ангажовано је близу 70 сезонских радника, пренео је Танјуг.
Коментар