https://sputnikportal.rs/20211021/prinos-grozdja-u-prokupackom-kraju-320-hiljada-tona-ugovoren-izvoz-vina-u-kinu-1130864790.html
Принос грожђа у прокупачком крају 320 хиљада тона, уговорен извоз вина у Кину
Принос грожђа у прокупачком крају 320 хиљада тона, уговорен извоз вина у Кину
Sputnik Србија
Берба грожђа у околини Прокупља приводи се крају, а стручњаци очекују да овогодишњи принос буде до 320.000 килограма, односно производњу око 220.000 боца... 21.10.2021, Sputnik Србија
2021-10-21T16:39+0200
2021-10-21T16:39+0200
2021-10-21T16:39+0200
србија
економија
прокупље
вино
грожђе
србија – економија
лепе вести
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110709/17/1107091734_0:254:4928:3026_1920x0_80_0_0_0e9027dd8f26d23833ea1f74df92edc3.jpg
Менаџер у Топличким виноградима Драган Ковачевић рекао је да је задовољан квантитетом и квалитетом грожђа, наводи се на сајту града Прокупља.Врело лето допринело је да, зависно од сорте грожђа, проценат шећера буде између 23 и 26 одсто, а Ковачевић каже да је до краја године уговорен извоз у Кину од 100.000 боца црвених вина.Он је истакао и да се највеће количине извозе и у друге земље Далеког истока.На пословима брања у највећем винограду на југу Србије, на површини од око 50 хектара, ангажовано је близу 70 сезонских радника, пренео је Танјуг.
прокупље
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110709/17/1107091734_278:0:4651:3280_1920x0_80_0_0_5680ef27dfcd03b2550d3447d17d5b34.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
економија, прокупље, вино, грожђе, србија – економија, лепе вести
економија, прокупље, вино, грожђе, србија – економија, лепе вести
Принос грожђа у прокупачком крају 320 хиљада тона, уговорен извоз вина у Кину
Берба грожђа у околини Прокупља приводи се крају, а стручњаци очекују да овогодишњи принос буде до 320.000 килограма, односно производњу око 220.000 боца различитих врста вина.
Менаџер у Топличким виноградима Драган Ковачевић рекао је да је задовољан квантитетом и квалитетом грожђа, наводи се на сајту града Прокупља.
Врело лето допринело је да, зависно од сорте грожђа, проценат шећера буде између 23 и 26 одсто, а Ковачевић каже да је до краја године уговорен извоз у Кину од 100.000 боца црвених вина.
Он је истакао и да се највеће количине извозе и у друге земље Далеког истока.
На пословима брања у највећем винограду на југу Србије, на површини од око 50 хектара, ангажовано је близу 70 сезонских радника, пренео је Танјуг.