СВЕТ

Британски министар одбија да носи маску у парламенту

Министар финансија Велике Британије и посланик Риши Сунак, одбио је да носи маску у пуном Доњем дому парламента.
Sputnik
Он је поновио да министри још нису уверени у то да је потребно да се пређе на владин план Б за ковид током зиме, којим би се увело обавезно ношење маски у затвореним просторијама, вакцинациони пасоши и више рада од куће, пренео је „Гардијан“.
„У овом тренутку, подаци не показују да би требало одмах прећи на план Б. Наравно, имаћемо то у виду. Планови су спремни, већ смо их показали јавности како бисмо предочили људима које су могуће опције на зиму, за коју смо рекли да ће бити изазовна. Тамније небо и хладније време су идеални за ширење ковида“, рекао је Сунак.
Сунак, који не носи маску у Доњем дому, избегао је питања о томе да ли тиме ради праву ствар у често препуној, слабо проветреној просторији.
Додао је да је носио маску у осталим приликама, као што су пуни возови.
„Владино упутство за људе је да сами донесу одлуку према ситуацији у којој се налазе. Свако радно место ће бити другачије, зависно од тога колико људи има у просторији, колико дуго сте тамо, да ли знате људе или не“, истакао је.
Ово је био став владе по питању ношења маски у Доњем дому, све док министар здравља Саџид Џавид није прошле недеље рекао да би парламентарци требало да буду пример када је реч о ношењу маски.
Професор педијатрије на Универзитету Бристол и члан владиног Заједничког тела за вакцинацију и имунизацију Адам Фин рекао је да ослањање само на вакцине, чак и са бустер дозама, није довољно.
„Волео бих да поновим да саме вакцине, у тренутној ситуацији, чак и ако је ситуација оптимална, нису довољне да ставе ствари под контролу“, рекао је Фин за „Скај“, преноси Танјуг.
ДРУШТВО
Британска лабораторија осумњичена за издавање 43 хиљаде лажно негативних ПЦР тестова
Британски министар здравља поднео оставку
Коментар