- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британски министар одбија да носи маску у парламенту

© AP Photo / Mark Duffy/House of Commons Британски парламент
Британски парламент - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Министар финансија Велике Британије и посланик Риши Сунак, одбио је да носи маску у пуном Доњем дому парламента.
Он је поновио да министри још нису уверени у то да је потребно да се пређе на владин план Б за ковид током зиме, којим би се увело обавезно ношење маски у затвореним просторијама, вакцинациони пасоши и више рада од куће, пренео је „Гардијан“.
„У овом тренутку, подаци не показују да би требало одмах прећи на план Б. Наравно, имаћемо то у виду. Планови су спремни, већ смо их показали јавности како бисмо предочили људима које су могуће опције на зиму, за коју смо рекли да ће бити изазовна. Тамније небо и хладније време су идеални за ширење ковида“, рекао је Сунак.
Сунак, који не носи маску у Доњем дому, избегао је питања о томе да ли тиме ради праву ствар у често препуној, слабо проветреној просторији.
Додао је да је носио маску у осталим приликама, као што су пуни возови.
„Владино упутство за људе је да сами донесу одлуку према ситуацији у којој се налазе. Свако радно место ће бити другачије, зависно од тога колико људи има у просторији, колико дуго сте тамо, да ли знате људе или не“, истакао је.
Ово је био став владе по питању ношења маски у Доњем дому, све док министар здравља Саџид Џавид није прошле недеље рекао да би парламентарци требало да буду пример када је реч о ношењу маски.
Професор педијатрије на Универзитету Бристол и члан владиног Заједничког тела за вакцинацију и имунизацију Адам Фин рекао је да ослањање само на вакцине, чак и са бустер дозама, није довољно.
„Волео бих да поновим да саме вакцине, у тренутној ситуацији, чак и ако је ситуација оптимална, нису довољне да ставе ствари под контролу“, рекао је Фин за „Скај“, преноси Танјуг.
Лондон уочи ступања на снагу нових мера против короне - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
ДРУШТВО
Британска лабораторија осумњичена за издавање 43 хиљаде лажно негативних ПЦР тестова
Британски министар здравља Мет Ханкок - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Британски министар здравља поднео оставку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала