СПОРТ

Марјановић савршен – Србин и Дончић решили тексашки двобој /видео/

Кошаркаши Далас Маверикса победили су у дербију Тексаса Хјустон резултатом 116:106 уз одличну партију Бобана Марјановића. Србин је сусрет окончао са 11 поена и то без промашаја из игре. Пет од пет шутирао је српски горостас који је на паркету провео десет минута.
Sputnik
Осим тога, Бобан Марјановић уписао је још асистенцију и имао четири ухваћене лопте.
„Бобан је био одличан. Променио је ситуацију на терену у нашу корист. Нећу често имати прилику да играм са свих 15 момака, али ово је била лепа прилика. Сви су се борили за победу и остварили су је“, поручио је тренер Даласа Џејсон Кид.
Лука Дончић по обичају је био најјача карика Маверикса, Словенац је постигао 26 поена (10/25 из игре, 1/6 за три поена) и имао је одличну сарадњу у неколико наврата са својим великим пријатељом Марјановићем.
Дончић је имао још 14 скокова и седам асистенција, наспрам четири изгубљене лопте које је надокнадио са две украдене.
С друге стране, Ерик Гордон је са 22 поена био најефикаснији у табору Рокитса, пратио га је Кристијан Вуд са 16 поена и 17 скокова.
Далас тренутно има учинак од две победе и два пораза, док је Хјустон остао на једном тријумфу и чак три изгубљене утакмице.
Од српских кошаркаша у ноћи између уторка и среде на паркету су у директном двобоју били Немања Бјелица и Алексеј Покушевски.
Славио је Голден Стејт над Оклахомом резултатом 106:98, а Кари је био најефикаснији код „ратника“ са 23 поена, Вигинс је убацио 21.
Немања Бјелица је за седам и по минута стигао да се упише, постигао је два поена уз исто толико скокова, док је Покушевски убацио девет поена уз четири скокова за 18 и по минута у игри.
И док је Голден Стејт стигао до максималног четвртог тријумфа, наставља се хорор Оклахоме која још не зна за победу.
СПОРТ
Јокићев одговор био је знак Мелоуну да остави Србина на клупи
СПОРТ
Јокићу страдало колено – пао је на паркет, а у дворани је завладао мук /видео/
СПОРТ
Тврди да је Исус Христ: Нова епизода у жалосној судбини бившег НБА играча
Коментар