- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тврди да је Исус Христ: Нова епизода у жалосној судбини бившег НБА играча

© ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаХапшење у Русији
Хапшење у Русији - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Пратите нас
Делонте Вест, некада успешан НБА играч, поново је ухапшен, овог пута у пијаном стању након што је тврдио да је Исус Христ. Ово је само још једна, сигурно не последња епизода у животу Американца који наставља да иде из проблема у проблем након каријере.
Делонте Вест је након завршетка каријере, током које је играо за Бостон, Кливленд и Далас, нестао са мапе.
Патике је окачио о обруч 2015. године, а након тога се у јавности појавио не својом вољом, пошто је ухваћен на камерама. Стање је било забрињавајуће.
Проблеми, међутим, нису почело тада, него много раније. У изјави за америчке медије је рекао да се целог живота бори са психичким проблемима, те да је због тога био у дечијој болници.
„Као дете сам почео да се сечем и да гутам пилуле“, открио је 2015. Вест, који је 2008. сазнао да има биполарни поремећај.
Већ 2009. је ухапшен у Мериленду када су полицајци у његовом аутомобилу пронашли оружје за које није имао дозволу, али се ситуација колико-толико смирила док није завршио каријеру.
У НБА лиги је постигао 4,198 поена, 1,265 скокова и 1,540 асистенција, али му то није донело живот какав би некоме другоме.
Током претходних неколико година Вест је виђен како тумара улицама Хјустона босоног, прича сам са собом у растројеном стању након уличне туче у Мериленду, проси за новац у Даласу...
У септембру 2020. године рука спаса стигла је од власника Далас Маверикса Марка Кјубана, који је пријавио Веста у рехабилитациони центар месец дана касније.
Кјубан је недуго затим објавио да је Вест „направио први корак ка опоравку“, да би И-Ес-Пи-Ен у јануару ове године објавио да некада 24. пик на НБА драфту ради у рехабилитационом центру у којем се опорављао.
Ипак, дошло је до новог инцидента 19. октобра ове године.
Вест је сада ухапшен зато што је, док је у једној руци имао флашу пива а у другој вотке, дошао до полицијске станице и кренуо да удара на врата.
Када су полицајци изашли да виде шта се дешава, он је кренуо да их гнусно вређа уз хомофобне повике, а све се завршило након што се Вест предао када му је запрећено електрошокером.
Амерички медији су пренели да је 38-годишњак из Вашингтона рекао да је Исус Христ, те да је био бољи кошаркаш од вероватно двојице највећих свих времена, Леброна Џејмса и Мајкла Џордадна.
Против Веста је поднесена пријава у три тачке, те га очекује суђење у новембру.
Невероватна ситуација у Америци – туча између саиграча /видео/
Почиње процес американизације Европе – где је ту Београд?
Амерички медији поново омаловажавају – кога, ако не Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала