РУСИЈА

Руска докторка: Сир може бити и штетан и користан

Руска нутриционисткиња Татјана Иваникова је за Спутњик рекла да сир може бити штетан и користан и открила на шта је потребно обратити пажњу приликом избора сира.
Sputnik
„Сир је веома хранљив производ и четвртину сира чине протеини. Они су нам потребни јер представљају грађевински материјал за мишиће. Сир често конзумирају спортисти у периоду опоравка. Предност сира је у томе што се протеини боље усвајају него протеини из млека. С обзиром да је сир веома калоричан производ он одлично надокнађује енергију“, изјавила је она.
Иваникова је додала да је калоричност сира штетна за људе са прекомерном тежином и кардиоваскуларним болестима.
„Приликом избора сира је потребно обратити пажњу на састав, не би требало да има много биљних масти. Процес припреме овог производа је прилично дуг и скуп, тако да ни сир не може бити јефтин“, закључила је нутриционисткиња.
РУСИЈА
Руски лекар препоручује универзални производ за људе са слабим срцем
Коментар