https://sputnikportal.rs/20211104/ruska-doktorka-sir-moze-biti-i-stetan-i-koristan-1131253246.html
Руска докторка: Сир може бити и штетан и користан
Руска докторка: Сир може бити и штетан и користан
Sputnik Србија
Руска нутриционисткиња Татјана Иваникова је за Спутњик рекла да сир може бити штетан и користан и открила на шта је потребно обратити пажњу приликом избора сира.
2021-11-04T09:35+0100
2021-11-04T09:35+0100
2021-11-04T09:35+0100
русија
русија
медицина
здравље
сир
руска медицина
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112109/79/1121097921_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_bc948ce4551c7c26e0881e3c97b6475a.jpg
Иваникова је додала да је калоричност сира штетна за људе са прекомерном тежином и кардиоваскуларним болестима.
https://sputnikportal.rs/20211103/ruski-lekar-preporucuje-univerzalni-proizvod-za-ljude-sa-slabim-srcem-1131222714.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112109/79/1121097921_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_50b7efd5ef34d17f46286259d9a42b85.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
русија, медицина, руски доктор, сир, исхрана, здравље, rusija, medicina, ruski doktor, sir, ishrana, zdravlje
русија, медицина, руски доктор, сир, исхрана, здравље, rusija, medicina, ruski doktor, sir, ishrana, zdravlje
Руска докторка: Сир може бити и штетан и користан
Руска нутриционисткиња Татјана Иваникова је за Спутњик рекла да сир може бити штетан и користан и открила на шта је потребно обратити пажњу приликом избора сира.
„Сир је веома хранљив производ и четвртину сира чине протеини. Они су нам потребни јер представљају грађевински материјал за мишиће. Сир често конзумирају спортисти у периоду опоравка. Предност сира је у томе што се протеини боље усвајају него протеини из млека. С обзиром да је сир веома калоричан производ он одлично надокнађује енергију“, изјавила је она.
Иваникова је додала да је калоричност сира штетна за људе са прекомерном тежином и кардиоваскуларним болестима.
„Приликом избора сира је потребно обратити пажњу на састав, не би требало да има много биљних масти. Процес припреме овог производа је прилично дуг и скуп, тако да ни сир не може бити јефтин“, закључила је нутриционисткиња.