СПОРТ

Гради се Национални одбојкашки центар на Новом Београду

Национални одбојкашки центар градиће се на Новом Београду. Урбанистичким пројектом обухваћена је површина од 21 380 м2 уз улицу Тошин бунар, а Канцеларија за управљање јавним улагањима расписала је тендер за израду техничке документације и изградњу, објавио је Одбојкашки савез Србије.
Sputnik
Вредност тендера процењена је на 2,2 милијарде динара. На основу иницијативе Одбојкашког савеза Србије тим „Пејџ консортијум“ преузео је комплетан пројектни менаџмент од формирања локације и законом прописане процедуре до израде Идејног решења чији је аутор Ђурађ Васић, док је носилац спровођења Урбанистичког пројекта Енергопројект Урбанизам и архитектура.
Локација на којој је планирана градња је стрма падина, неизграђена површина, обрасла травом, средњим и високим самониклим растињем. Колски и пешачки приступ је из магистралне саобраћајнице Тошин бунар.
У близини је надвожњак ауто-пута кроз Београд са приступном петљом, дијагонално је комплекс објеката за смештај студената у блоку 34, а преко пута су постојеће стамбене вишеспратнице блока 37.
Комплекс одбојкашког тренажног центра чине три основне, функционално повезане целине са пратећим елементима: хала за тренинг (три терена), хала за одбојку на песку (два терена), смештајни капацитети за спортисте, везни део – пратећи садржаји спорта и припадајућег пословног простора (медицински центар, теретана, канцеларије у функцији спорта), две гараже са техничким просторијама, приступни плато и слободне и зелене површине са интерним саобраћајним површинама.
Опширније о пројекту: ОВДЕ.
Укупна бруто површина објекта биће 20.837,16 м2 и имаће пет спратова.
Рок за подношење понуда за израду техничке документације и изградњу је 9. децембар 2021. године.
За потребе комплекса је планирано да се изведе додатно искључење са примарне саобраћајнице (Тошин бунар), којим ће се приступати унутрашњим комуникацијама и отвореном паркингу са 120 места.
Унутрашње саобраћајнице биће двосмерне и омогућаваће директан приступ тренинг простору, а у оквиру парцеле налазиће се и посебан паркинг за аутобусе.
Жељко Танасковић, прослављени српски одбојкаш, гост је Спутњикове емисије „Миљанов корнер“ у којој је причао успесима са репрезентацијом, али и о многим другим стварима.
Србија без селектора, ОСС се захвалио Ковачу
Рус суспендован због наводног допинга из 2013. – како је у то укључен „доктор Менгеле“?
Уб у Лиги шампиона!
Коментар