- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гради се Национални одбојкашки центар на Новом Београду

Микаса
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
Пратите нас
Национални одбојкашки центар градиће се на Новом Београду. Урбанистичким пројектом обухваћена је површина од 21 380 м2 уз улицу Тошин бунар, а Канцеларија за управљање јавним улагањима расписала је тендер за израду техничке документације и изградњу, објавио је Одбојкашки савез Србије.
Вредност тендера процењена је на 2,2 милијарде динара. На основу иницијативе Одбојкашког савеза Србије тим „Пејџ консортијум“ преузео је комплетан пројектни менаџмент од формирања локације и законом прописане процедуре до израде Идејног решења чији је аутор Ђурађ Васић, док је носилац спровођења Урбанистичког пројекта Енергопројект Урбанизам и архитектура.
Локација на којој је планирана градња је стрма падина, неизграђена површина, обрасла травом, средњим и високим самониклим растињем. Колски и пешачки приступ је из магистралне саобраћајнице Тошин бунар.
У близини је надвожњак ауто-пута кроз Београд са приступном петљом, дијагонално је комплекс објеката за смештај студената у блоку 34, а преко пута су постојеће стамбене вишеспратнице блока 37.
Комплекс одбојкашког тренажног центра чине три основне, функционално повезане целине са пратећим елементима: хала за тренинг (три терена), хала за одбојку на песку (два терена), смештајни капацитети за спортисте, везни део – пратећи садржаји спорта и припадајућег пословног простора (медицински центар, теретана, канцеларије у функцији спорта), две гараже са техничким просторијама, приступни плато и слободне и зелене површине са интерним саобраћајним површинама.
Опширније о пројекту: ОВДЕ.
Укупна бруто површина објекта биће 20.837,16 м2 и имаће пет спратова.
Рок за подношење понуда за израду техничке документације и изградњу је 9. децембар 2021. године.
За потребе комплекса је планирано да се изведе додатно искључење са примарне саобраћајнице (Тошин бунар), којим ће се приступати унутрашњим комуникацијама и отвореном паркингу са 120 места.
Унутрашње саобраћајнице биће двосмерне и омогућаваће директан приступ тренинг простору, а у оквиру парцеле налазиће се и посебан паркинг за аутобусе.
Жељко Танасковић, прослављени српски одбојкаш, гост је Спутњикове емисије „Миљанов корнер“ у којој је причао успесима са репрезентацијом, али и о многим другим стварима.
Србија без селектора, ОСС се захвалио Ковачу
Рус суспендован због наводног допинга из 2013. – како је у то укључен „доктор Менгеле“?
Уб у Лиги шампиона!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала