Аутор чланка Џесика Нибс навела је три природна додатка јелима која имају корисна својства и помажу у заштити организма од озбиљних болести.
Први на листи је куркумин, који помаже у смањењу ризика од рака и болести повезаних са старењем.
„Куркумин може да продужи живот инхибицијом пероксидације липида и такође повећава антиоксидативну активност“, објашњава се у чланку.
У једном истраживању пацијенти који су конзумирали четири грама ове биљке месечно приметили су 40 одсто смањење оштећења дебелог црева које би могло довести до рака.
Следећи на листи је цимет. Он помаже у снижавању нивоа шећера у крви код дијабетеса типа 2 и смањењу упале.
„Једно истраживање је показало да екстракт цимета може да смањи пролиферацију ћелија рака и изазове њихову смрт“, написала је ауторка чланка.
У борби против тумора такође је ефикасно етерично уље цимета.
Још један користан зачин је жалфија. Она помаже у побољшању функције мозга и памћења, што је посебно важно код Алцхајмерове болести. Жалфија је такође корисна за превенцију срчаних оболења, закључује се у чланку.