РУСИЈА

Хитан одговор Москве: Најављени потез САД значио би апсолутни прекид односа са Русијом

Уколико амерички Конгрес усвоји резолуцију о непризнавању председничких избора 2024. године у случају да на њих изађе Владимир Путин, руско-амерички односи ће доживети апсолутни прекид, изјавио је заменик комитета за међународна питања Савета федерације Русије Владимир Џабаров.
Sputnik
„Сигуран сам да тај документ неће проћи. Међутим, уколико се тако нешто и догоди, то ће довести до прекида односа Русије и САД“, казао је.
Такође је оценио и да тај документ представља врхунац цинизма који нема везе са здравим разумом.
Огласио се и заменик председника Горњег дома руског парламента Константин Косачов који је рекао да би усвајање таквог документа представљало директно мешање у унутрашња питања Руске Федерације.

„Прерано су почели да се мешају у наша питања будући да су избори тек 2024. године. Међутим, ово није ништа ново и неочекивано. Мешање у унутрашња питања у најчистијој форми“, написао је он на свом Фејсбуку.

Подсетимо, амерички конгресмени Стив Коен и Џо Вилсон унели су у Представнички дом америчког Конгреса предлог да се руски председник Владимир Путин не призна за лидера државе уколико одлучи да се кандидује за нови мандат 2024. године, наводи се у саопштењу конгресмена.
РУСИЈА
Нови предлог америчких конгресмена: Не признати Путина за председника ако се поново кандидује
Коментар