- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Хитан одговор Москве: Најављени потез САД значио би апсолутни прекид односа са Русијом

© Sputnik / Евгений БиятовМосква
Москва  - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
Пратите нас
Уколико амерички Конгрес усвоји резолуцију о непризнавању председничких избора 2024. године у случају да на њих изађе Владимир Путин, руско-амерички односи ће доживети апсолутни прекид, изјавио је заменик комитета за међународна питања Савета федерације Русије Владимир Џабаров.
„Сигуран сам да тај документ неће проћи. Међутим, уколико се тако нешто и догоди, то ће довести до прекида односа Русије и САД“, казао је.
Такође је оценио и да тај документ представља врхунац цинизма који нема везе са здравим разумом.
Огласио се и заменик председника Горњег дома руског парламента Константин Косачов који је рекао да би усвајање таквог документа представљало директно мешање у унутрашња питања Руске Федерације.

„Прерано су почели да се мешају у наша питања будући да су избори тек 2024. године. Међутим, ово није ништа ново и неочекивано. Мешање у унутрашња питања у најчистијој форми“, написао је он на свом Фејсбуку.

Подсетимо, амерички конгресмени Стив Коен и Џо Вилсон унели су у Представнички дом америчког Конгреса предлог да се руски председник Владимир Путин не призна за лидера државе уколико одлучи да се кандидује за нови мандат 2024. године, наводи се у саопштењу конгресмена.
Конгрес САД - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
РУСИЈА
Нови предлог америчких конгресмена: Не признати Путина за председника ако се поново кандидује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала