РУСИЈА

Зашто црну чоколаду треба јести сваки дан

Руска нутриционисткиња Јана Гришина сматра да у свакодневну исхрану потребно укључити и црну чоколаду.
Sputnik
Она је навела да се црном чоколадом сматра она која садржи најмање 55 одсто природног какаа, док млечна чоколада садржи само 25-35 одсто какаа.
„Разлика је и у томе што црна чоколада има мање шећера, а много више антиоксиданата. Велики део калорија из црне чоколаде добијамо од масти, а не од угљених хидрата као што је то случај са млечном чоколадом. Осим тога, црна чоколада је извор гвожђа, магнезијума, бакра, мангана и других минерала и то је разлог што она подиже расположење“, рекла је докторка.
Она је додала да дневно можемо појести око 20 грама црне чоколаде, али да не би требало чоколаду јести на празан стомак или је јести за ужину.
РУСИЈА
Руски доктор: Какве проблеме у организму може да направи млеко
Коментар