СРБИЈА

Три мотива: Истрага убиства деце и возача аутобуса код Дечана

Косовска полиција искључила је могућност терористичког напада у случају убиства двоје ученика и возача аутобуса код Дечана. Директор полиције Самедин Мехмети рекао је да полиција испитује два или три различита мотива напада, који је највероватније извршио појединац.
Sputnik
Нападач који је убио три особе код Дечана пуцао је из калашњикова на аутобус, а полиција наводи да је истрага и даље у току.
Министар унутрашњих послова привремених институција у Приштини Џелал Свечла каже да су добили велики број различитих информација и да полиција испитује неке од трагова, преноси приштинска Коха.
Директор косовске полиције Самедин Мехмети рекао је на конференцији за штампу да је и даље у току увиђај места злочина, те да ће бити тешко доћи до појединих трагова због лошег времена током ноћи.
„Можемо говорити о два или три могућа правца истраге и о два или три могућа мотива напада. Прве сумње указују да је злочин починио појединац, али постоји могућност да је он повезан са више особа. Надамо се да ће нам докази са места злочина показати одакле је дошао и куда је нападач побегао. Испитујемо и информације које смо добили од људи који су у посредној или директној вези са случајем“, рекао је Мехмети и додао да је могућност терористичког напада искључена.
СРБИЈА
Пуцњава код Дечана: Убијени дечак, девојчица и возач аутобуса, има и рањених /видео/
СРБИЈА
„Удар на безбедносни поредак, терористички акт“: Реакције из Приштине на убиство ђака код Дечана
СРБИЈА
Косовска полиција: Напад код Дечана није терористички акт
Коментар