СРБИЈА

Српска православна црква одговорила Виоли фон Крамон

Српска православна црква огласила се поводом констатације посланице Европског парламента из редова зелених Виоле фон Крамон да СПЦ не постоји, већ да је реч о аутономним епархијама.
Sputnik
Саопштење преносимо у целости:
Примили смо мноштва оштрих протеста и негодовања поводом јучерашње објаве немачке политичарке Виоле фон Крамон, дате после разговора са Епископом диселдорфским г. Григоријем, да у Немачкој не постоји Српска Православна Црква, те смо одговорни да, истине ради, изјавимо:
Српска Православна Црква постоји у Немачкој, као део једне, недељиве аутокефалне Српске Патријашије. Устав Српске Православне Цркве и уредбе важе као и било где на њеном канонском подручју и на теориторији Немачке, а сва црквено-јерархијска тела су обавезна да се по њима управљају. На основу Устава Српске Православне Цркве одговарајуће црквене власти постављају и разрешавају управе свих тела и органа, а Свети Архијерејски Сабор поставља и, по потреби, разрешава епархијског архијереја.
Подсетимо, Крамонова је синоћ на Твитеру објавила скандалозну поруку о СПЦ написавши да у Немачкој не постоји СПЦ, већ само аутономне епархије. То је објавила након сусрета епископом дизелдорфским и целе Немачке Григоријем Дурићем са којим се састала у суботу, да би одмах потом ту објаву обрисала.
СРБИЈА
Вучић о Виоли фон Крамон: Не бави се ничим другим осим тиме да говори против Србије
Коментар