Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о Виоли фон Крамон: Не бави се ничим другим осим тиме да говори против Србије

© Tanjug / ZORAN ZESTICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се посланица Европског парламента из редова зелених Виола фон Крамон не бави ничим другим осим тиме да најгорим речником говори против наше земље.
Вучић је то рекао, замољен да прокоментарише констатације Фон Крамон, после разговора са владиком дизелдорфским и целе Немачке Григоријем, да СПЦ не постоји, већ да је реч о аутономним епархијама.

„Ми смо направили од Фон Крамон велику политичку звезду и она се ни са чим другим не бави осим олајавањем Србије на сваком месту, најгорим речником говори против наше земље и интереса наше земље. Шта год је рекла - све је против Србије. Од тога да морамо бити осуђени за геноцид, да Косово мора да буде независно, па до тога да Срби морају да одговарају за све што су учинили“, навео је он.

Вучић је позвао да, у вези изјаве да СПЦ не постоји, већ само епархије, сви сами закључе како је дошла до тог закључка, пренео је Танјуг.

"Приштина уопште не жели да разговара"

Вучић је у обраћању новинарима казао и да се званично може рећи да Приштина не жели уопште да разговара са Београдом.
Вучић је, одговарајући на питање о предстојећем дијалогу Београда и Приштине, указао на коментар портпарола ЕУ Петера Стана да код страна не постоји довољна заинтересованост и вера у дијалог, истакао да се мора рећи грађанима да Србија жели дијалог, и да је потпуно јасно да га Приштина не жели.
„Ми спремни да потпишемо споразум о несталим особама. Желимо резултате. Али званично могу да кажем да Приштина не жели уопште да разговара са нама“, истакао је он.
Што се нових провокација тиче, каже да никада није имао сумње да ће радити на покушају да нас изазову на сваки начин.
„Верујем у смиреност и трпељивост нашег народа али сам и сигуран да неће покушавати, бар не у овом тренутку, да иду у озбиљније акције против нашег народа“, додао је он.
Указао је да је Приштина до сада погазила све споразуме и договоре са представницима међународне заједнице да се посете допуштају у складу са Бриселским споразумом, и то не само зато што то правила налажу, већ зато што су цивилизоване норме, Приштина их не допушта.
„Не знам ко из Приштине није улазио у централну Србију. Они обећају и не пусте Петра Петковића да уђе на територију коју контролише Приштина само да би показали како су силни и свемоћни, како им је све дозвољено“, нагласио је Вучић.
Посланица Европског парламента из редова зелених Виола фон Крамон и епископ дизелдорфски и целе Немачке Григорије Дурић - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
СРБИЈА
О чему је Виола фон Крамон разговарала са епископом Григоријем пре скандалозне објаве о СПЦ
Виола фон Крамон-Таубадел  - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
СРБИЈА
Виола фон Крамон упутила скандалозну поруку о СПЦ па избрисала твит
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала