СПОРТ

Хитро решење после „Пандориних папира“ – легенда добија упражњену фотељу

Амели Морезмо, некадашња прва тенисерка света, именована је за директорку Ролан Гароса, након оставке Ги Форжеа.
Sputnik
Амели Морезмо, бивша тенисерка, постала је прва дама које се нашла на челу Ролан Гароса.
Ги Форже претходно је поднео оставку на том месту, а иако разлози нису познати претпоставља се да оставка има везе са Пандориним папирима у које је умешан Француз.
Они откривају сложене мреже компанија основаних ван граница матичне земље, често са сакривеним власништвом новца и имовине.
Етичка комисија Тениског савеза Француске објавила је саопштење у којем се наводи да Форже није прекршио моралне вредности упркос умешаности, али Француз ипак није могао да поднесе притисак, па га је сменила једна од најуспешнијих тенисерки.
„Веома сам поносна што сам се придружила Ролан Гарос тиму. Прихватила сам позицију директорке са јасним амбицијама. Трудићу се да у овом послу одржим високе стандарде, слободу и страст који су ме носили целог живота“, написала је славна Морезмо.
Амели Морезмо у каријери има две Гренд слем титуле, са Аустралијан опена и Вимблдона, а са репрезентацијом Француске освојила је Фед куп 2003. године.
Након играчке каријере посветила се тренерској у чему је била изузетно успешна. Радила је са Марион Бартоли када је француска тенисерка дошла до првог Гренд слема, да би касније била тренер Ендију Марију и Луком Пујем.
СПОРТ
Епилог скандала и „Пандориних папира“ – оставка!
СПОРТ
Новак се пријавио, али су из Аустралије стигле нове претње...
СПОРТ
Британци номиновали Ђоковића за личност године
Коментар