СВЕТ

Гренел добио нови посао

Ричард Гренел, бивши изасланик америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине, добио је нови посао. Гренел је постао политички коментатор кабловске ТВ мреже „Њузмакс“ и један од високих функционера те компаније задужен за међународну сарадњу.
Sputnik
Гренел, који је у каријери био и амерички амбасадор у Немачкој, као и директор обавештајних служби САД, али и сарадник конкурентске мреже „Фокс њуз“, „имаће кључну улогу нудећи безбедносне и међународне анализе за мрежу, која је сада четврта кабловска мрежа по рејтингу у САД“, саопштено је из „Њузмакса“.
„Угледни бивши званичник Трампове администрације биће потпредседник компаније за међународни развој, помажући компанији у интернационалном брендирању и експанзији. „Њузмакс“ тренутно лиценцира свој бренд и садржај у осам европских земаља. Гренел ће радити на томе да се „Њузмаксов“ бренд прошири у свету“, наводе из те компаније.
Генерални директор „Њузмакса“ Кристофер Руди рекао је да је Ричард Гренел стручњак за политику, медије и владине послове, те да ће гледаоци моћи да стекну пуно информација захваљујући његовом широком искуству.
Гренел је рекао да је почаствован што се придружио „Њузмаксу“ и нагласио како тај канал треба да дође до гледалаца преко нових медијских платформи, као што је директан стриминг преко интернета.
СРБИЈА
Гренел демантовао да га Влада Србије плаћа за лобирање
СРБИЈА
Свега овога не би било да је Трамп остао председник: Гренел о ситуацији на Косову и Метохији
СВЕТ
Гренел подржао Србина у трци за Конгрес: „Време је за борца“
Коментар