СПОРТ

„Неодговорно, необавештено и непрепоручљиво“: Амерички „Краљ“ на удару /фото/

Амерички кошаркаш Леброн Џејмс нашао се на удару због објаве на Инстаграму везане за вирус корона, изједначивши ковид са прехладом и грипом. „Неодговорно, необавештено и непрепоручљиво“, гласио је један од коментара упућених самопрокламованом „Краљу“.
Sputnik
Џејмс се осврнуо на јако лошу ситуацију у НБА лиги по питању короне, због које је рекордан број играча ван строја, а лига је увела и посебна правила.
Искусни кошаркаш који се одазива на надимак „Краљ“ већ неко време истиче сумње према дешавањима везаним за пандемију.
Све је почело када је добио позитиван тест, након чега је на Твитеру написао „да се нешто веома чудно дешава“.
Мање од два дана након што је стављен у здравствено-безбедносне протоколе из истих је изашао због, како је наведено, негативних тестова.
Сада се поново огласио о ковиду, поставивши слику на Иснстаграму којом сумња у опасност од вируса, упоредивши корону са прехладом и грипом, уз коментар: „Људи, помозите ми“.
Због ове изјаве доспео је на критику како кошаркашке, тако и генералне јавности.
„Укупан број умрлих у Америци у претходне две године. Ковид: 815.647; Грип: 37.314; Прехлада: 0. Овакво понашање Леброна је невероватно неодговорно, необавештено и непрепоручљиво“, навео је амерички новинар Томи Бир.
Вреди истаћи и да је најбољи кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса вакцинисан, али да није желео да искористи утицај који има како би осталима препоручио имунизацију.
СПОРТ
Америка у проблему – и пандемија и „епидемија“
СПОРТ
Нова бламажа самопроглашеног краља /фото, видео/
Правила не важе за следбеника Хилари Клинтон
Коментар