- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нова бламажа самопроглашеног краља /фото, видео/

© AFP 2023 / STREETER LECKAМајкл Џордан и Леброн Џејмс
Мајкл Џордан и Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
Пратите нас
Леброн Џејмс је несумњиво један од најбољих кошаркаша свих времена, али је његова жеља да буде он тај један, најбољи, један једини, често доводи до трагикомичних ситуација.
Џејмсова опсесија је, сасвим је јасно, Мајкл Џордан, по свим параметрима најбољи кошаркаш свих времена, а то је било јасно још када се Леброн појавио јер је понео Џорданов број на дресу – 23.
Да су ствари отишле предалеко у Џејмсовој намери да постане Џордан после Џордана постало је очигледно и када је прихватио да глуми у новом издању култног цртано-играног филма „Спејс џем“, који је велики Мајкл прославио.
Важно је истаћи, Џордан је тај филм снимио пошто је постао шампион НБА лиге, док је Џејмс добио ту част пошто није стигао ни до финала.
Када се мислило да не може даље, самопроглашени кошаркашки краљ је доживео невероватну бламажу.
Џејмс је у утакмици Лос Анђелес Лејкерса, клуба који покушава да учини својим, иако је јасно да он припада легендама попут Кобија Брајанта, Вилта Џембрлена, Меџика Џонсона, Шекила О'Нила, покушао да „ископира“ чувени Џорданов потез.
Наиме, Џордан је у утакмици против Денвера 1991. године у финишу меча стао на линију слободних бацања и ушао у симпатичан разговор са легендарним центром Дикембеом Мутомобоом.
„Хеј, Мутомбо, овај шут иде за тебе“, добацио је Џордан уз осмех, затворио очи и погодио само дно мрежице.
Џејмс је покушао то да ископира, у финишу меча са Детроитом, али је све било погрешно – најпре је уз „озбиљан израз лица“ добацио играчима који су стајали под кошем да ће да шутне слободно бацање затворених очију.
И – бламажа! Лопта једва да је окрзнула предњи део обруча, а Детроиту је остало још седам секунди да покуша да надокнади пет поена заостатка.
Мало је рећи, неодговорно према свом тиму, али је такође још мање рећи да се Џејмс још једном осрамотио у покушају да буде већи од највећег.
И то никада неће бити.
Српски кошаркаш се бори за живот – пребачен из Грчке у Србију /фото/
„Позвао сам Мрку кад је пао Милошевић“ – Дивац кроз сузе говорио на комеморацији Мркоњићу /видео/
Денвер и Јокић не могу да се пробуде из ноћне море: „Правила немају никаквог смисла“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала