РЕГИОН

Додик: Босна и Херцеговина је озбиљна невоља

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Република Српска слободарска идеја, да њено руководство не жели никакве сукобе и да тражи само оно што јој је Дејтонским споразумом дато.
Sputnik
„Све моје политичке одлуке усмерене су на Републику Српску“, рекао је Додик за РТРС.
Он је истакао да се одузимањем надлежности и имовине Републике Српске поништава Дејтонски споразум, те да Република Српска то не прихвата.
„Босна и Херцеговина је озбиљна невоља, поготово за нас“, рекао је Додик и додао да БиХ нема идеју опстанка и да је одржава искључиво међународни фактор.
Он је нагласио да не прихвата оптужбе о рушењу Дејтонског споразума, јер се Српска и њени представници залажу за поштовање овог споразума и надлежности које јој по Уставу БиХ припадају.
Навео је да се Русија и Кина залажу за поштовање међународног права,што Република Српска подржава.
Прича о Српској мора да живи и морамо да покажемо снажан отпор јер ће нас тако пријатељи разумјети и подржати. Ако се ми препустимо и они ће рећи у реду , поручио је Додик.
Додик је истакао да „само окупљени око Републике Српске имамо шансе“, те да је Српска до сада урадила и више него што је могла у датим околностима, а то је да је опстала упркос свим тешкоћама са којима је суочавана.
СРБИЈА
Ана Брнабић: Никада нећемо разматрати санкције Републици Српској
Коментар