- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Босна и Херцеговина је озбиљна невоља

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Република Српска слободарска идеја, да њено руководство не жели никакве сукобе и да тражи само оно што јој је Дејтонским споразумом дато.
„Све моје политичке одлуке усмерене су на Републику Српску“, рекао је Додик за РТРС.
Он је истакао да се одузимањем надлежности и имовине Републике Српске поништава Дејтонски споразум, те да Република Српска то не прихвата.
„Босна и Херцеговина је озбиљна невоља, поготово за нас“, рекао је Додик и додао да БиХ нема идеју опстанка и да је одржава искључиво међународни фактор.
Он је нагласио да не прихвата оптужбе о рушењу Дејтонског споразума, јер се Српска и њени представници залажу за поштовање овог споразума и надлежности које јој по Уставу БиХ припадају.
Навео је да се Русија и Кина залажу за поштовање међународног права,што Република Српска подржава.
Прича о Српској мора да живи и морамо да покажемо снажан отпор јер ће нас тако пријатељи разумјети и подржати. Ако се ми препустимо и они ће рећи у реду , поручио је Додик.
Додик је истакао да „само окупљени око Републике Српске имамо шансе“, те да је Српска до сада урадила и више него што је могла у датим околностима, а то је да је опстала упркос свим тешкоћама са којима је суочавана.
Саборни храм у Бањој Луци - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
СРБИЈА
Ана Брнабић: Никада нећемо разматрати санкције Републици Српској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала