СПОРТ

Победио је – Новак Ђоковић иде на Аустралијан опен!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, највероватније ће учествовати на овогодишњем Аустралијан опену, епилог је вишечасовног суђења у Мелбурну.
Sputnik
Новак Ђоковић, после пет дана проведених у избегличком хотелу Парк, коначно је угледао светло дана и највероватније ће наступити на Аустралијан опену, одлучио је Федерални суд.
Најбољи тенисер света допутовао је у прошлу среду у Аустралију и од тог тренутка креће петодневни пакао који се коначно завршио – и то на суду.
Након што су тим адвоката Новака Ђоковића и представници власти Аустралије изнели своје аргументе, судија Ентони Кели пресудио је у корист првог тенисера света који ће се од 17. јануара борити за 21. Гренд слем у каријери.
Као кључни фактор одлуке нотирано је то да је Новак на аеродрому имао до 8.30 да одговори на налог да му се откаже виза, али је приморан да то уради у 7.42. Такву одлуку, утврдио је суд, можда не би донео да је имао више времена да се са неким консултује.
СПОРТ
Овим аргументима је Ђоковићев адвокат натерао Аустралију да призна пораз
Подсећамо, Новак Ђоковић је по доласку у Аустралију притворен од стране органа реда јер, како су тада рекли, није имао довољне папире за медицинско изузеће на основу ког је добио шансу да се такмичи у Мелбурну.
Чинило се да ће бити депортован, међутим, у последњем тренутку уложио је жалбу коју су Аустралијанци прихватили и одређен му је притвор до понедељка.
Од тог тренутка па до данас у јавности се појавило много информација, много спекулација, а на крају је Федерални суд донео коначну пресуду која је властима наредила да морају да пусте Новака и врате му пасош и остале ствари које је има, уз плаћање свих трошкова.
Једино што Новака може да спречи у игрању на Аустралијан опену је дискреционо право имиграционог министра Алекса Хока, који може поново да укине визу Новаку и наложи депортацију.
Хок је то одлучио и да уради и Новак је поново приведен.
Суђење сте могли да пратите уз Спутњик спорт.
СПОРТ
Дан када је Новак Ђоковић поново постао слободан човек – барем на неко време
СПОРТ
Ђорђе објаснио зашто је Морисон побеснео због Новака
СПОРТ
Михајловић: Ђоковић је жртва, направили су од њега антиваксер хероја
Коментар