СПОРТ

„Типичан, лукав потез“ – жестоке реакције на одлуку Аустралије: „Министар ћутао да би омео Новака!“

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, добио је одлуку министра за имиграцију Алекса Хока о новом укидању визе за боравак у Аустралији у петак у 18.00 по локалном времену, што је изазвало негативне реакције и сумње у исправне намере аустралијских власти.
Sputnik
Ђоковић је данима чекао реакцију министра након суђења одржаног у понедељак по жалби на прву одлуку о укидању визе – и она је стигла у „минут до 12“.
Мајкл Бабић, спортски и тениски фотограф из Мелбурна, навео је да је Хок донео одлуку још пре четири дана.
„Ћутао је да би што више онемогућио Ђоковића!“, навео је Бабић.
По том питању огласио се и Мехди Али, 24-годишњи Иранац који је већ девет година у имиграционом притвору, где је Ђоковић провео дане од момента слетања у Мелбурн до прве одлуке о враћању визе.
„Типичан лукав потез имиграционих власти да све ураде у петак увече“, навео је Али.
СПОРТ
„Срамота ме је!“ – легенда са Србима испред Новаковог смештаја, шок због заточеног Иранца /фото/
Суђење по другој жалби Ђоковићевих адвоката је хитно заказано и на њему су донете одлуке – судија Ентони Кели је случај пребацио са Федералног окружног на Федерални суд, а Ђоковић ће поново у притвор.
СПОРТ
Из прве руке за Спутњик – из Мелбурна: „То где се Новак налази није хотел, суђење може да потраје“
„Очекује се да Новак остане где јесте до осам сати ујутру, по аустралијском времену. Онда би морао да се појави у канцеларији адвоката како би био доступан за разговор са имиграционим властима, као и да асистира адвокатима у процесу одбране. Даљи период ће провести опет у притвору и у недељу ујутру, суботу увече по нашем времену, биће доведен код адвоката под пратњом два припадника Граничне полиције. Зашто га чувају два полицајца и то близу канцеларије адвоката Вуда? Као да ће да побегне? Како се понашају према Ђоковићу вратиће им се као бумеранг“, истакао је Бабић.
СПОРТ
Ђоковић ће у притвор, предмет је пребачен, а изјаву ће дати на „тајној локацији“ /видео/
СПОРТ
Ђоковић има готово немогућу мисију!
СПОРТ
Откривено зашто је министар укинуо визу Ђоковићу, а постоји и „заврзлама“ о притвору
Коментар