- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија

Ђоковић ће у притвор, предмет је пребачен, а изјаву ће дати на „тајној локацији“ /видео/

Пратите насTelegramOdyssey
Новак Ђоковић је опет био тема за аустралијски правни систем пошто му је поново укинута виза, а затим су његови адвокати поднели жалбу. Судија Ентони Кели пребацио је случај на Федерални суд, Ђоковић би требало имиграционим властима да да изјаву у петак око 22.00, после чега ће у притвор, на тајну локацију и канцеларију својих адвоката.
Договорено је да ће Ђоковић дати исказ на тајној локацији, али и да ће потом бити у притворен, а у два наврата ће бити довођен у канцеларију својих адвоката, пре него што буде одржано последње рочиште, у суботу од 23.00 по нашем времену.
Кључна је и одлука судије Келија да аустралијске власти не смеју да предузимају никакве кораке у вези са Ђоковићем, укључујући и одлуку о депортацији, све док се процес не заврши.
Хитно суђење је одржано на основу жалбе после одлуке министра за имиграције Алекса Хока који је укинуо Ђоковићу визу у петак ујутру по европском времену.
Аустралијан опен почиње 17. јануара, а самим тим Новак Ђоковић има времена да се ипак нађе на турниру који је освајао у девет наврата, на шта су и указивали његови адвокати затраживши да се процес по жалби убрза.
Али, то није извесно јер је случај пребачен са Федералног окружног суда на Федерални суд, а затим је и Аустралијан опен објавио да би Ђоковић требало на терену да се нађе већ у понедељак по тамошњем времену.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
СПОРТ
Ђоковић има готово немогућу мисију!
Ток суђења могли сте да пратите уз Спутњик, као и уз званичан Јутјуб канал Федералног суда.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
13:31 14.01.2022
Договор – Новак ће ипак у притвор!
После краће паузе, стране су се договориле да ће Ђоковић бити пребачен у притвор после своје изјаве дате имиграционим властима у петак од 22.00 по нашем времену.
Саслушање ће бити обављено на локацији које изаберу стране укључене у процес и неће бити у просторијама адвокатске канцеларије која заступа Ђоковића, како би се избегао „медијски циркус“.
Дакле, Ђоковић ће у 22.00 разговарати са имиграционим властима, а после ће бити пребачем у притвор, такође на тајну локацију.
Он ће потом бити пребачен у просторије својих адвоката од поноћи до два ујутру по нашем времену, као и од 23.00 у суботу, када ће бити одржано финално саслушање.
13:18 14.01.2022
Распоред Аустралијан опена не иде на руку Ђоковићу
Он ће, ако победи на суду, морати на терен већ у понедељак по аустралијском времену.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
СПОРТ
Ђоковић има готово немогућу мисију!
13:00 14.01.2022
Судија пребацује случај на Федерални суд!
Судија Ентони Кели је наредио да процес буде настављен пред Федералним судом, што је негативна одлука по Ђоковића јер су његови адвокати инсистирали на томе да случај остане пред Федералним окружним судом како би био окончан у најбржем могућем року.
12:58 14.01.2022
Шта каже судија
Судија Кели је навео да је договор да договор о томе где ће Ђоковић обављати притвор треба да буде постигнут између свих страна.
Додао је и да постоји мало неслагласје јер ништа није формално потписано.
„Не можете од мене да тражите да се цењкам око тога“, навео је Кели.
12:55 14.01.2022
Адвокат Вуд има бојазни
Вуд је навео да има легитимну бојазан у вези са изјавом коју ће Ђоковић дати у 22.00, наводећи да је државни адвокат објавио адресу где ће се то догодити.
„Имамо бојазни о безбедности и потенцијалном медијском циркусу“, навео је Вуд.
Како је истакао, верује да ће Ђоковић бити одведен у имиграциони притвор на локацију коју договоре све стране која неће бити откривена јавности.
12:52 14.01.2022
Што се тиче притвора...
Ђоковић ће имати саслушање са имиграционим званичницима у петак од 22.00, а потом ће бити под надзором припадника Граничне полиције од поноћи до 2.00, по нашем времену, у просторијама својих заступника.
Судија Кели је навео да би Ђоковић „могао“ да настави да буде у притвору суботе у 23.00, што је недеља од 9.00, у просторијама својих заступника, до завршетка процеса у недељу.
12:49 14.01.2022
Судија Кели се вратио и има захтеве
Судија је наредио адвокатима Ђоковића да предају формалну жалбу и формалну писану изјаву, укључујући и копију разлога за избацивање Ђоковића које је објавио министар, а изразио је намеру да остане при одлуци да неће бити депортације српског тенисера до завршетка процеса.
12:03 14.01.2022
Суђење је паузирано...
Наставак нас очекује, а шта се све догађало прочитајте у посебном тексту.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
СПОРТ
Откривено зашто је министар укинуо визу Ђоковићу, а постоји и „заврзлама“ о притвору
12:00 14.01.2022
Ђоковића ипак чека притвор!
Ђоковић током аустралијске ноћи неће бити у притвору, нити при доласку у канцеларију адвоката, али ће током консултација са својим правним тимом бити у притвору, али и после тога.
Ђоковић ће имати притвор у ноћи између суботе и недеље, ако буде рочишта у недељу где ће бити доведен као притвореник.
11:58 14.01.2022
Судија Кели би да се повуче?!
Судија Кели је навео да је вирус корона имао велики утицај на животе људи у Аустралији и да је вакцинација политичка одлука.
„То значи да би било боље да Федерални суд одлучује о случају“, навео је Кели.
11:51 14.01.2022
Новак није у притвору, али – биће третиран као притвореник?
Адвокат Владе Аустралије Стивен Лојд је говорио о околностима у којима ће Новак Ђоковић бити саслушан.
„Полицајци који буду спроводили Ђоковића до канцеларије у којој ће се водити разговор поступаће као када се поступа да је особа у притвору“, навео је Лојд.
Невероватно...
11:45 14.01.2022
Ђоковић ће дати исказ, вечерас!
Према тамошњем времену субота од 8 ујутру, по нашем, петак у 22.00.
11:35 14.01.2022
Адвокат Вуд поентира!
„Делегат на аеродрому је рекао да Ђоковић може да зарази некога. Министар сада претпоставља или закључује да Ђоковић није поштовао закон, да Ђоковић представља незнантну претњу јер има природни имунитет и закључује да Ђоковић има медицинске разлоге што није вакцинисан. Закључује и да је Ђоковић у добром здравственом стању. Све то иде у прилог Ђоковићу“; истакао је адвокат Вуд.
Грешка министра је, наводи Вуд, страх од антиваксерског бујања у Аустралији, уколико Ђоковић остане у Аустралији – и то на основу две изјаве дате 2020.
Министар не разматра како ће Ђоковићево протеривање утицати на антиваксерски сентимент у држави, што је неразумно, додао је Вуд, истичући да аргумент о томе да су антиваксерски покрети подржали Ђоковића потекли из изјава датих 2020. године.
11:29 14.01.2022
Адвокат Вуд има замерке на министра
Вуд је предложио да до суботе у подне поднесе све поднеске, да то Министарство за имиграције учини до суботе у 22.00, као и да све буде спремно за саслушање у недељу.
„Ђоковић би требало да игра у понедељак или уторак увече, у тим околностима смо веома забринути за временски рок“, навео је Вуд.
Вуд је окривио Владу Аустралије што је одлуку о укидању визе донела у петак после 18.00 и то четири дана након одлуке Федералног окружног суда и више од недељу дана од првог укидања визе.
Адвокат је навео да је из медија чуо да је министар Алекс Хок био „оптерећен дугим Ђоковићевим поднесцима“, али истиче да се материјал односио само на научне ставове о природном иминитету и открива да министар у одлуци рекао да их није прочитао.
11:21 14.01.2022
Адвокат је потврдио Новаков статус
Ник Вуд је навео да Ђоковић није враћен у притвор, као и да је то одлука аустралијских власти.
Потврђено је да ће се Ђоковић наћи пред судом у суботу.
Вуд је затражио дозволу од суда да Ђоковић у наредном периоду, до сведочења, борави на истој локацији као и његов правни тим.
11:19 14.01.2022
Предлог Новаковог адвоката
Вуд сугерише да би судија Ентони Кели могао да задржи предмет у Савезном окружном суду, како би спречио губитак времена у случају преноса на Савезни суд.
Вуд тврди да не постоји проблем да је судија Кели потенцијално неподобан, упркос томе што је саслушао ранији случај, јер је друго укидање визе „потпуно одвојен процес“ од првог.
11:16 14.01.2022
„Новаку је битан сваки секунд“
Ник Вуд, адвокат Новака Ђоковића, затражио је од судије реакцију којом би се спречило депортовање.
Он се обавезао да поднесе писмену жалбену пријаву и да ће то урадити до касних вечерњих часова, по аустралијском времену, а судија Кели је претходно предложио да тај рок потраје до суботе.
Вуд је истакао да је за Ђоковића сваки секунд битан и зато жели да се процес што пре оконча.
11:11 14.01.2022
Судија Кели има решење?
Судија Ентони Кели је приметио да су стране, када је последњи пут вођен овај случај, успеле да се договоре да очувају статус кво, а исто би могло бити поново потребно.
Кели је рекао да би то могло да укључи кратку привремену забрану до 16 часова у суботу, 15. јануара, чиме би се спречило да Ђоковић буде депортован.
Кели је напоменуо да је Новак Ђоковић позван да да изјаву у суботу.
11:07 14.01.2022
Случај иде на виши суд?
Судија Ентони Кели је нотирао да постоји могућност да случај буде пребачен са актуелног суда на Федерални суд.
„Иако имам, како се чини, неоспорно овлашћење да пренесем ову ствар на други суд, то је квалификовано условом, да Федерални суд Аустралије потврди налог који издам“, навео је Кели.
11:04 14.01.2022
Шта се дешава?
Постоје недоумице о томе како суд може да предочи чињенице када није поднета ниједна првобитна пријава, са стране која се жалила, у овом случају то је Ђоковићев адвокат.
Судија Кели је изнео низ запажања:
У хитним околностима, ако је потребно, странка може поднети захтев за ревизију одлуке пре него што је употпуњен формални процес којим се покреће судски спор
Суд може бити спреман да прихвати обавезу странака да ће што пре поднети и доставити изјаву која показује материјалне документе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала