СПОРТ

Премијер Скот о депортацији Новака: „Да уживамо у тенису“

Аустралијски премијер Скот Морисон очекивано је поздравио одлуку Федералног суда који је потврдио укидање визе најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу, поручивши да је сада време да се сви окрену тенису и да уживају.
Sputnik
Скот Морисон и имиграциони министар Алекс Хок, који је искористио дискреционо право и поништио је одлуку о добијању визе Новаку Ђоковићу, огласили су се убрзо пошто је Федерални суд наложио депортацију Србина из Аустралије.
„Сада је време да наставимо са Астралијан опеном и да се вратимо уживању у тенису“, рекао је Морисон, чије је речи пренела агенција Ројтерс.
Хок који се испоставио као кобан по боравак Новака Ђоковића у Аустралји огласио се саопштењем.
СПОРТ
Срђан Ђоковић поделио снажну поруку: 50 метака Новаку у прса
„Поздрављам данашњу једногласну одлуку Федералног суда Аустралије да подржи моју одлуку о укидању визе Новаку Ђоковићу која је у јавном интересу. Снажна политика заштите наших граница сачувала нас је током пандемије, што је резултирало једном од најнижих стопа смртности, најјачим економским опоравком и највишим стопама вакцинације на свету. Аустралијанци су поднели велике жртве да бисмо дошли до ове тачке. Вакцинисано је до сада 91,6 одсто грађана који су старији од 16 година. Аустралија је била у могућности да почне безбедно отварање својих граница“, поручио је Хок.
Подсетимо, Аустралијан опен на којем Новак Ђоковић неће имати прилику да нападне десети трофеј, а укупно 21. Гренд слем пехар, почиње у понедељак, 17. јануара и трајаће до 30. јануара.
Уместо Новака Ђоковића прилику је добио срећни губитник Италијан Салваторе Карузо који ће у првом колу играти против Србина Миомира Кецмановића.
СРБИЈА
Вучић после разговора с Новаком Ђоковићем: Желели су да покажу како функционише светски поредак
СПОРТ
Новак и Аустралија – „пукла“ љубав која скупо кошта
СПОРТ
Новаков тим потврдио: Нема нове жалбе, следи депортација
Коментар