- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак и Аустралија – „пукла“ љубав која скупо кошта

© AP Photo / Mark BakerНовак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић изгубио је на Федералном суду и наложена је његова депортација, што аутоматски са собом повлачи да први тенисер света наредне три године неће моћи да уђе у поменуту земљу. Та одлука може да буде преиначена, а српски ас мораће да плати и трошкове суђења. После таквог епилога јасно је да је „пукла“ љубав између Нолета и Аустралије.
Према писању појединих медија из Аустралије, помиње се да су наводно трошкови суђења чак 500.000 долара.
Много више од поменуте цифре, која је ипак и даље под знаком питања и треба је узети с резервом, јер сума може да буде и другачија, Новака боли третман који је доживео од Аустралије.
Земља којој се нашао приликом огромних пожара, када је донирао значајна финансијска средства, као и чињенице да је велики шампион, третирала га је као најгорег криминалца и ускраћивала му је право на слободу кретања, право да се такмичи на турниру, неретко није има ни сва три оброка у озлоглашеном имиграционом хотелу Парк.
Скандалозно и недопустиво! Не само за великог шампиона као што је Новак Ђоковић, већ и за сваког човека.
Девет пута је Новак крунисан у Мелбурну, а доживео је да му се овако врати, да му се ускрати могућност да испише историју и да на свом омиљеном „великом игралишту“ на другом крају света, дође до рекордне 21. Гренд слем титуле, чиме би постао највећи икада!
Оно што је такође поражавајуће, јесте забрана уласка Србину у Аустралију у наредне три године, али би та одлука могла да буде ревидирана већ наредне.
Уколико Новак Ђоковић после свега што се издешавало у Мелбурну одлучи, идуће године да се појави на Аустралијан опену, постоје изузеци одбране у случају „изузетних околности“, ако у интересу Аустралије буде да се човек који је у девет навратао освајао трофеј на АО, буде учесник.
„У случају поништавања визе од стране Министарства, особа која је том одлуком погођена, неће моћи да из иностранства добије визу у периоду од три године, осим под одређеним околностима. Те околности подразумевају корист за грађане Аустралије – саосећајне или погодне околности за становништво, оне са држављанством Аустралије или оне са правом да остваре држављанство Новог Зеланда“
Сада је све то јако далеко, али је свакако вредно помена какве су опције Новаку Ђоковићу када је у питању Аустралија и први календарски Гренд слем, који је иначе његов омиљени, где практично нема ривала који би могао да угрози његову доминацију. Осим, као што се сада издешавало да му одузму то право и да га депортују.
Јасно је да уколико Новак одлучи да се не појављује у наредне три године на АО, то би могло да значи и да никада више не заигра у Аустралији, с обзиром на то да ће за четири године имати 38 година и велико је питање да ли ће тада бити активан играч и у каквој форми ће се налазити.
А док Новак чека депортацију из Аустралије и повратак у Европу, до тада му стиже велика подршка са свих страна. То ће му сигурно значити да ублажи горак укус у устима, јер како је сам истакао, разочаран је и требаће му времена да предахне од свега, од тортуре коју је проживео у Аустралији коју је толико волео, и у коју је увек одлазио са осмехом на лицу, а враћао се са трофејом Аустралијан опена.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СПОРТ
Новаков тим потврдио: Нема нове жалбе, следи депортација
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СПОРТ
Ђоковић се огласио: Разочаран сам
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СПОРТ
Американац је водио специјалну кампању, а сада ликује због Новаковог протеривања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала