СПОРТ

Британац хтео да остави тенис, а сада је приредио чудо у Мелбурну /видео/

Британски тенисер Енди Мари пласирао се у друго коло Аустралијан опена после победе над Николозом Басилашвилијем и то после велике драме, пет сетова и готово четири сата проведених на терену.
Sputnik
Енди Мари је пре три године био близу да каже збогом тенису због упорне повреде кука и неколико операција. Срозао се на 113. место на АТП ранг листи, али је сада доживео да победи фаворизованог Грузина Басилашвилија.
Меч је почео идеално за Марија који је јавно пружио подршку НовакуЂоковићу, поручивши да не жели да шутира Србина док је на земљи, алудирајући на ситуацију у којој се најбољи тенисер света нашао.
Само гем је Мари препустио Николозу у првом сету, али је у наставку дошло до буђења тенисера из Грузхије који је успео да освоји други сет резултатом 6:3.
Ипак, Мари је усео да поведе са 2:1 у сетовима, а када је изгубио четврти после исцрпљујућег тајбрејка, чинило се да неће бити у стању да направи подвиг и елиминише Басилашвилија.
Стиснуо је зубе Британац који има чак 34 годинe и уграђен вештачки кук, успео је да преживи маратон и драму и да се пласира у друго коло Аустралијан опена.
Све лепо што му се догодило у Мелбурну Мари је емотивно поднео, па је сузе задржавао пешкиром.
Наредни ривал Марију биће квалификант Таро Данијел.
СПОРТ
Премијерка о неправди над Новаком: „Бесмислено је, позвали су га...“
СПОРТ
Срби који се у Мелбурну свете због Новака сазнали када ће поново на терен
СПОРТ
„Моника је добила нож у леђа, а Новаку не праштају успех – он је највећи понос Србије“
Коментар