- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Моника је добила нож у леђа, а Новаку не праштају успех – он је највећи понос Србије“

© AP Photo / Charles KrupaНајбољи тенисер света Новак Ђоковић са заставом Србије
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић са заставом Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Бивша тенисерка Бојана Јовановски огласила се и пружила подршку свом сународнику Новаку Ђоковићу после тортуре коју је доживео у Аустралији, која је окончана депортацијом. Бојана се у својој поруци присетила и велике шампионке Моника Селеш којој је каријера прекинута на врхунцу, када јој је на терену забоден нож у леђа.
Бојана Јовановски је на свом Фејсбук профилу поделила поруку подршке светском броју један Новаку Ђоковићу који после 11 дана агоније на другом крају света није добио прилику да учествује на Аустралијан опену који је освајао рекордних девет пута.
Ноле је имао јединствену прилику да се на свом омиљеном Гренд слему домогне и 21. Гренд слем трофеја, чиме би ушао у историју, надмашивши највеће ривале Рафаела Надала и Роџера Федерера који су тренутно на коти 20.
Поруку Бојане Јовановски преносимо у целости.
Драги Ноле,
„Ми смо бар кроз наше детињствo доживели разне врсте неправди. Бомбе су светски моћници бацали на цивилне објекте у нашем граду, гинули су и наши најмлађи суграђани и пријатељи. Сада на тебе светски моћници врше притисак да одустанеш, пошто на други, на праведан и на спортски начин нико не може да те савлада. Успех је нешто што очигледно не желе да ти опросте. То се у историји дешавало и нашој суграђанки Моники Селеш у периоду када је била најбоља на свету добила је нож у леђа. Но, ми смо бар на неправду навикли и без обзира на исход ове понижавајуће агоније која ти је приређена, ниси сам, ти си наш највећи понос!
На теби је сада да се без обзира на све бориш за правду и без обзира на исход да даш све од себе у тој борби! То ти знаш боље од свих нас… У исто време мораш мислити и на себе и своју безбедност, ако и пропустиш један Гренд слем, освојићеш неки други и надамо се постати најбољи спортиста свих времена.
Ово није само борба тебе против светских моћника, него очигледно и спорта против политике.
Што се тиче оптужби ситних душа против тебе, ти си сву тражену документацију предао и добио визу, на суду си легитимност своје документације доказао. Тако да људима који те оптужују да си лажов и човек са недоличним понашањем можеш поручити реченицу највећег светског научника и нашег сународника Николе Тесле: „Када бих сву вашу мржњу претворио у енергију, могли би се осветлити многи градови“. Они очито неће престати да те мрзе, не зато што су њихови ставови истинити, него зато што су они мали, љубоморни и незадовољни својим животима. Зато претвори ту њихову мржњу у енергију и победи! Победи данас и у свакој наредној борби… То ће бити победа и свих нас који смо свим срцем уз тебе!
Све најлепше желимо свим људима у свету као и у прелепој Аустралији, а они како нам врате врате… Плашим се само да су људи који су иселили Пигмеје постали морални Пигмеји“, написала је у својој поруци Бојана Јовановски.
Подсетимо, Новак Ђоковић се у понедељак вратио у српску престоницу летом из Дубаија, а његова мајка Дијана поручила је да се неће оглашавати.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Подкаст
Зашто мрзе Новака Ђоковића | Нови Спутњик поредак
Породица Новака Ђоковића држи конференцију за новинаре - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СПОРТ
Дијана Ђоковић: Новак остаје у Београду, неће давати изјаве
Дочек Новака Ђоковића у Београду - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СПОРТ
Ђоковић стигао у Београд, навијачи га видели на тренутак: „Ти си наш шампион Новаче!“ /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала