ЕКОНОМИЈА

Који су били омиљени, а који су се највише крали: Занимљиви подаци са тржишта аутомобила у 2021.

Тржиште аутомобила се рапидно мења сваке године, али неке тенденције и популарне преваре при продаји возила и даље остају. Компанија дигиталне базе података „carVertical“ објавила је годишњи извештај са статистиком за ауто-мото заједницу.
Sputnik
Та ИТ компанија, наиме, сакупља информације о возилима из базе података користећи бројеве шасија и прави извештаје историје возила.

Најоштећенији ауто на тржишту је „Бе-Ем-Ве“

Статистика компаније показала је да укупан износ штете свих ових извештаја износи 3.282.580.416 евра.
Како се напомиње, нису сва возила подједнако учествовала у несрећама, а на врху листе оштећених возила нашао се „Бе-Ем-Ве“ (BMW) пошто је чак 44,77 одсто свих возила те марке оштећено на неки начин, преноси портал „Банкар“.
С друге стране, само 29,53 одсто возила марке „Фијат“ се нашло у ситуацији да буде оштећено.

Преваре са километражом

Према извештајима сакупљеним током године, враћање километраже је међу најчешћим начинима на који купци аутомобила бивају преварени.
Шкода октавија
Чак 18,5 одсто свих извештаја у 2021. показују знаке компромитованог одометра. У бројкама, то је 7.112.444.874 враћених километара за сва проверена возила.

Најчешће крадени ауто

Најбољи начин да се избегне куповина краденог аута јесте провера историје возила.
Прошле године, у извештајима су означена 672 возила као украдена. Подаци откривају да је „шкода октавија“ возило које се највише краде, са 38 случајева.

Омиљени аутомобили

На основу података, „BMW“, „Фолксваген“ и „Ауди“ најпопуларнији су произвођачи аутомобила. Укупно чине 13 одсто свих возила проверених на платформи.
Тачније, „BMW“ серије 3 је најчешћи избор и чини скоро пет одсто свих „carVertical“ извештаја, а за њима не заостају ни „пасат2 и „ауди А4“.
Остали популарни модели аутомобила на овој листи су „BMW серије 5“, „голф“, „ауди А6“, „шкода октавија“, „мерцедес Е-Класе“, „опела астра“, „мерцедес Ц-Класе“, „форд фокус“, „ауди А3“, „BMW X5“, „шкода суперб“, и „BMW серије 1“.

Најстарији модели аутомобила

Старих „BMW“ аутомобила има више од скоро било ког другог возила, односно 40,38 одсто који су проверени 2021. произведено је између 1990. и 2010. године.
Што се тиче „Фолксвагена“ и „Аудија“, ти бројеви су само 14,56 одсто и 19,97 одсто.
Проценат старијих аутомобила је нижи и за произвођача као што је „Ситроен“, тачније само 10,92 одсто.
РУСИЈА
Стиже „лада нива“ на струју: Јапанска верзија легендарног теренца /видео, фото/
ЕКОНОМИЈА
Нови играч стиже на европско тржиште аутомобила: Нуди 10 година гаранције и посебну техничку услугу
ЕКОНОМИЈА
Највећи произвођач аутомобила на свету престаје са производњом свог чувеног модела
Коментар