- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стиже „лада нива“ на струју: Јапанска верзија легендарног теренца /видео, фото/

© Фото : Youtube/LADA/PrintscreenЛада нива бронто
Лада нива бронто - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
Пратите нас
„Лада нива леџенд“ представљена је на Сајму аутомобила у Токију, а легендарни руски теренац почеће да се продаје у Јапану под именом „влада 4x4“. Припрема се и електрична верзија „ниве“ за Јапан, као и варијанта са аутоматским мењачем.
„Влада 4x4 класик“ добила је хомологацију за јапанско тржиште, а име је добила по томе што је за земљу излазећег Сунца дорађена у Владивостоку.
„Нива“ је по изгледу и карактеристикама иста као и у Русији, и има мотор од 1,7 литара и 83 коњске снаге, а урађено је само неколико модификација како би добила сертификат за јапанско тржиште.
Из компаније Сумотори груп, која је задужена за пласман на тржиште Јапана, најављују неколико нових варијанти за извоз у ту земљу.
„Видимо значајно интересовање и потенцијал за модернизовану „владу 4x4“ на јапанском тржишту. У току полугодишта завршићемо формирање дилерске и сервисне мреже у Јапану. Паралелно, разрадићено неколико нових модификација“, рекао је Виталиј Векрејенко из компаније Сумотори груп.
Он је објаснио како је планирано да се направе три верзије теренца, „кемпинг“, „офроуд“ и „спорт“, а у следећој години намеравају да у Јапан почну да извозе електричну верзију „ниве“ и варијанту са аутоматским мењачем.
Векрејенко каже како намеравају да за три године продају не мање од 1.000 аутомобила, пре него што се појави нова верзија „ниве“, која би могла да значи и крај за класичну какву знамо већ деценијама, пише руски „Журнал аутоброкер клуб“.
„Нивом“, односно „владом 4x4“ бавило се и јапанско издање познатог светског часописа GQ (Gentlmen’s Quarterly). Како наводи извештач тог листа са сајма аутомобила, „нива“ је изазвала велико интересовање, нарочито међу младим Јапанцима. Такође, наводи компактне димензије у које је „спакован“ прави теренац, што је за Јапанце веома важно због недостатка паркинг места у великим градовима.
Цена „ниве“ у Јапану је од 2,7 до 3,15 милиона јена, односно од 21.000 до 24.000 евра. Тако висока цена није неуобичајена за јапанско тржиште, будући да у тој земљи, поређења ради, „рено лутеција“, јапанска верзија „клија“, има почетну цену од 20.000 евра, док је у Србији цена за основну верзију 11.600 евра.
Лада нива бронто - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
РУСИЈА
Шта све може најмоћнија верзија „ладе ниве“ /видео, фото/
Лада нива травел - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2021
РУСИЈА
„Конкурент дастеру, козачки кајен": Како је познати немачки часопис оценио нову „ладу ниву“ /видео/
Лада нива у шуми - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
СРБИЈА
Пење се и уз масну бандеру: Зашто Срби воле „ладу ниву“ и због чега не могу да је купе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала