РУСИЈА

Руски доктор предлаже јеловник против ковида

Како би се ојачао имунитет и смањио ризик обољевања од „омикрона“ неопходна је правилна исхрана. Пре свега је потребно да се једе риба, говедина, џигерица и јаја, јер су то производи који умањују упалу плућа, рекао је руски доктор Тимур Асанов.
Sputnik
Он је додао и да су извор здравља ораси, бадеми и семенке тикве које садрже масне киселине, као и млечни производи, који садрже пробиотике и активирају заштитне функције организма.
За јачање имунитета у борби против вируса је потребно конзумирати ђумбир, бели лук, јагоде, кромпир, поврће и зачине, додао је Асанов. Он је навео и да је неопходно да се пије већа количина воде.
Доктор саветује да је током болести неопходно да се из исхране избаци алкохол, кобасице, кафа и чоколада који смањују улогу имуног система. Предлаже да се пије чај са бергамотом и једе грожђе, јер ће они помоћи да се одржи баланс имуног система.
Асанов је посаветовао да је за имунитет такође важно да се што више времена проводи на свежем ваздуху, да се шета и препоручује вакцинацију.
РУСИЈА
Руски кардиолог открива како без таблета снизити холестерол
Коментар