Он је додао и да су извор здравља ораси, бадеми и семенке тикве које садрже масне киселине, као и млечни производи, који садрже пробиотике и активирају заштитне функције организма.
За јачање имунитета у борби против вируса је потребно конзумирати ђумбир, бели лук, јагоде, кромпир, поврће и зачине, додао је Асанов. Он је навео и да је неопходно да се пије већа количина воде.
Доктор саветује да је током болести неопходно да се из исхране избаци алкохол, кобасице, кафа и чоколада који смањују улогу имуног система. Предлаже да се пије чај са бергамотом и једе грожђе, јер ће они помоћи да се одржи баланс имуног система.
Асанов је посаветовао да је за имунитет такође важно да се што више времена проводи на свежем ваздуху, да се шета и препоручује вакцинацију.