Како се наводи у кулинарском блогу „закатки.назим“ на Инстаграму, тесто се лако припрема и меси јер се не лепи за руке. Тесто може да се остави да нарасте или на собној температури или у фрижидеру. У оба случаја ће нарасти и бити ваздушасто, а пециво меко.
Како бисте припремили тесто „Хрушчов“ потребно је да умесите 650 грама брашна, 250 милилитара топлог млека са 200 грама истопљеног маргарина. Затим додати једну кашику шећера, кашичицу соли, 11 грама сувог квасца и два јаја. Затим је потребно умесити тесто и оставити га да нарасте.
Прича се, да је Хрушчов највише волео од овог теста пециво пуњено купусом. За фил којим је потребно 500 грама киселог купуса и пет куваних јаја.