- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Откривен рецепт легендарног „Хрушчов“ теста из СССР-а

CC0 / Pixabay / Квасац
Квасац - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Блогери су открили рецепт легендарног „Хрушчов“ теста од кога су у периоду СССР-а пекли различите производе. Име је добило по легенди о великој љубави бившег совјетског председника Никите Хрушчова према производима од теста.
Како се наводи у кулинарском блогу „закатки.назим“ на Инстаграму, тесто се лако припрема и меси јер се не лепи за руке. Тесто може да се остави да нарасте или на собној температури или у фрижидеру. У оба случаја ће нарасти и бити ваздушасто, а пециво меко.
Како бисте припремили тесто „Хрушчов“ потребно је да умесите 650 грама брашна, 250 милилитара топлог млека са 200 грама истопљеног маргарина. Затим додати једну кашику шећера, кашичицу соли, 11 грама сувог квасца и два јаја. Затим је потребно умесити тесто и оставити га да нарасте.
Прича се, да је Хрушчов највише волео од овог теста пециво пуњено купусом. За фил којим је потребно 500 грама киселог купуса и пет куваних јаја.
Пекари једне ратне пекара у Великом рату пакују таин у вреће у којима је достављан борбеним јединицама Српске војске на фронту
 - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СРБИЈА
Рецепт за чудесни хлеб који је спасавао српске војнике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала