РУСИЈА

Стари руски рецепт за најсочније палачинке

Тешко је замислити омиљенију посластицу од сочних палачинки. Популарне су сада као и пре 30 или 50 година. Овај рецепт за палачинке има неколико трикова које сигурно нисте значи.
Sputnik
Рецепт по коме су жене у совјетској Русији правиле палачинке веома је једноставан, а укућани и гости буду изненађени невероватним укусом и траже репете. Наше домаћице углавном не користе кефир и путер у својим рецептима, а то је оно што овде прави разлику.

Састојци:

4 јаја;
500 мл млека;
500 мл кефира;
3 кашике шећера;
пола кашичице соли;
1 шоља брашна;
путер.

Припреме

Помешајте све састојке, претходно извађене из фрижидера и одстојале на собној температури. Замесите тесто. Не морате додавати соду бикарбону или квасац.
Тесто се затим остави у фрижидеру на сат времена, па тако палачинке испадну ваздушастије.
Загрејте тигањ, који би најбоље било да је од ливеног гвожђа. Сипајте тесто и пржите палачинке са сваке стране док не порумене.
Сваку палачинку обилно подмажите отопљеним путером. Захваљујући овом састојку ивице палачинки се неће осушити. Наравно да су палачинке са путером калоричније, али имају невероватан кремасти укус, преноси руски портал Белновости.
СРБИЈА
Рецепт за чудесни хлеб који је спасавао српске војнике
Пиво, квас и вино: Руски кувар на дан Масленице открива најекстравагантније састојке за палачинке
Коментар