00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
17:00
60 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Беба и Лола „Београдски играчки центар“: Енергија међу људима је највећи покретач
16:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Пјаф“
16:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Како изгледа полувековно дружење са гитаром
17:00
30 мин
ЕНЕРГИЈА СПУТЊИКА
Субвенције од 20.000 евра за кров над главом породицама са децом
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стари руски рецепт за најсочније палачинке

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаПалачинке испечене за Масленицу
Палачинке испечене за Масленицу - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
Пратите нас
Тешко је замислити омиљенију посластицу од сочних палачинки. Популарне су сада као и пре 30 или 50 година. Овај рецепт за палачинке има неколико трикова које сигурно нисте значи.
Рецепт по коме су жене у совјетској Русији правиле палачинке веома је једноставан, а укућани и гости буду изненађени невероватним укусом и траже репете. Наше домаћице углавном не користе кефир и путер у својим рецептима, а то је оно што овде прави разлику.

Састојци:

4 јаја;
500 мл млека;
500 мл кефира;
3 кашике шећера;
пола кашичице соли;
1 шоља брашна;
путер.

Припреме

Помешајте све састојке, претходно извађене из фрижидера и одстојале на собној температури. Замесите тесто. Не морате додавати соду бикарбону или квасац.
Тесто се затим остави у фрижидеру на сат времена, па тако палачинке испадну ваздушастије.
Загрејте тигањ, који би најбоље било да је од ливеног гвожђа. Сипајте тесто и пржите палачинке са сваке стране док не порумене.
Сваку палачинку обилно подмажите отопљеним путером. Захваљујући овом састојку ивице палачинки се неће осушити. Наравно да су палачинке са путером калоричније, али имају невероватан кремасти укус, преноси руски портал Белновости.
Пекари једне ратне пекара у Великом рату пакују таин у вреће у којима је достављан борбеним јединицама Српске војске на фронту
 - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СРБИЈА
Рецепт за чудесни хлеб који је спасавао српске војнике
Палачинке са кавијаром - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2021
Пиво, квас и вино: Руски кувар на дан Масленице открива најекстравагантније састојке за палачинке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала