РУСИЈА

Која два симптома на ноктима указују на повишен холестерол

На ноктима ногу се могу појавити знаци који указују на повишен ниво холестерола у организму, објавило је британско издање листа „Сан“.
Sputnik
Важно је да се на време примете такве промене с обзиром да холестерол повећава ризик од кардиоваскуларних обољења, укључујући инфаркт и мождани удар који су међу првим узрочницима смртности на Земљи.
У британском Добротворном фонду за истраживања кардиоваскуларних болести су навели да о високом нивоу холестерола могу да укажу ломљиви нокти на ногама или нокти који споро расту.
Експерти тврде да ти симптоми могу настати због променама у исхрани или услед недостатка калцијума. У случају да се ови симптоми појаве без неких промена у начину живота, онда је неопходно обратити се лекару.
Понекад људи и не знају да имају повећан холестерол док се не догоди инфаркт или мождани удар. То је разлог што холестерол зову „тихим убицом“.
Висок ниво холестерола могу изазвати такозване болести периферних артерија у којима се нагомилавају масне наслаге које блокирају артерије. То може изазвати неке појаве на ноктима ногу због ограниченог протока крви на стопалима.
РУСИЈА
Руски кардиолог открива како без таблета снизити холестерол
Коментар