РУСИЈА

У Белорусију пребачена дивизија руских система „Панцир С“ /видео/

Русија је у оквиру провере снага за реговање Савезне државе Русије и Белорусије пребацила у Белорусију противавионске ракетне системе „Панцир С“, саопштило је руско Министарство одбране.
Sputnik
„Још један железнички ешалон допремио је на станицу истовара противавионску ракетну дивизију 'Панцир С' Источног војног округа“, наводи се у саопштењу.
Како се види на снимку који је објавила руска војска, дивизија укључује 12 борбених возила, а свака од њих може да носи 12 противваздушних ракета у транспортно-лансирним контејнерима.
Руски војници ће марширати до подручја дислокације, заузеће положаје и ступити на борбено дежурство у оквиру Јединственог регионалног система ПВО Белорусије и Русије.
Провера снага за реаговање Савезне државе одвијаће се у две етапе. У првој етапи, до 9. фебруара, у најкраћем року биће прераспоређене и створене групе трупа на територији Белорусије, организовање заштите и одбране важних државних и војних објеката, заштита државне границе у ваздушном простору и провереа готовости дежуних снага ПВО.
У другој етапи – од 10. до 20. фебруара – биће одржане заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“ у оквиру којих ће се радити на сузбијању и одбијању спољне агресије, као и супротстављању тероризму и заштити интереса Савезне државе. У оквиру вежби ће се на полигонима у Белорусији вежбати гађање, а у појединим пограничним деловима тактичке вежбе.
РУСИЈА
У Белорусију стигли руски „сухоји“ /фото, видео/
Коментар