- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Белорусију пребачена дивизија руских система „Панцир С“ /видео/

© Sputnik / Alexey Kudenko / Уђи у базу фотографијаПанцир С1 - самоходни ракетно-топовски копнени систем
Панцир С1 - самоходни ракетно-топовски копнени систем  - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
Пратите нас
Русија је у оквиру провере снага за реговање Савезне државе Русије и Белорусије пребацила у Белорусију противавионске ракетне системе „Панцир С“, саопштило је руско Министарство одбране.
„Још један железнички ешалон допремио је на станицу истовара противавионску ракетну дивизију 'Панцир С' Источног војног округа“, наводи се у саопштењу.
Како се види на снимку који је објавила руска војска, дивизија укључује 12 борбених возила, а свака од њих може да носи 12 противваздушних ракета у транспортно-лансирним контејнерима.
Руски војници ће марширати до подручја дислокације, заузеће положаје и ступити на борбено дежурство у оквиру Јединственог регионалног система ПВО Белорусије и Русије.
Провера снага за реаговање Савезне државе одвијаће се у две етапе. У првој етапи, до 9. фебруара, у најкраћем року биће прераспоређене и створене групе трупа на територији Белорусије, организовање заштите и одбране важних државних и војних објеката, заштита државне границе у ваздушном простору и провереа готовости дежуних снага ПВО.
У другој етапи – од 10. до 20. фебруара – биће одржане заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“ у оквиру којих ће се радити на сузбијању и одбијању спољне агресије, као и супротстављању тероризму и заштити интереса Савезне државе. У оквиру вежби ће се на полигонима у Белорусији вежбати гађање, а у појединим пограничним деловима тактичке вежбе.
Руски вишенаменски ловац Су-35 - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
РУСИЈА
У Белорусију стигли руски „сухоји“ /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала