ЕКОНОМИЈА

Ускоро отварање деонице ауто-пута од Прељине до Паковраћа

Директор Јавног предузећа „Путеви Србије” Зоран Дробњак заједно са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем обишао је последње радове на деоници ауто-пута „Милош Велики” од Прељине до Паковраћа.
Sputnik
„Све је спремно за отварање у наредном периоду. Остало је још само да се ураде бројачи саобраћаја. Моји земљаци Чачани ће бити срећни да се отвори ова деоница. Неће бити више колапса у саобраћају као што је било ове и претходне две, три године, викендима, кад су празници. За пола сата ће се пре стићи на Златибор него обилазницом око Чачка”, рекао је Дробњак за Танјуг.
Овај део ауто-пута од великог је значаја како за оне који су кроз Чачак пролазили у транзиту, тако и за грађане Чачка, који ће се ослободити гужви и на „кружном путу”, обилазници око Чачка која је изграђена пре готово 50 година, али и колапса који је стваран у граду.
„Пре свега велика захвалност Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу, на овом пројекту који је од животног значаја за грађане Чачка али и целог Моравичког округа па и целе запдне Србије. Сви са нестрпљењем очекујемо да се ова деоница од 11,5 километара, од Прељине до Паковраћа, пусти у саобраћај. Наравно следи наставак радова ка Пожеги", рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
Он каже да памти 1. мај 1976. године када је отворен кружни пут, касније обилазни пут око Чачка, који је био далеко предграђе тог града.
„У међувремену много компанија, много фабрика, кућа, породичних насеља је изграђено и то је постала жила куцавица града. Наравно, колапси у саобраћају који трају већ 30 година ако не и више ће коначно престати. За Чачане и све учеснике у саобраћају заиста велика и највећа добит“, рекао је Тодоровић.
ЕКОНОМИЈА
Рехабилитовано више од 1.200 километара српских путева
ЕКОНОМИЈА
Вучић о уговору за ауто-пут Пожега-Дуга Пољана: Почетак радова у марту, завршетак за четири године
ЕКОНОМИЈА
Завршни радови од Прељине до Паковраће: Ауто-пут у пуном издању /видео/
Коментар