- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Ускоро отварање деонице ауто-пута од Прељине до Паковраћа

© Фото : Javno preduzeće Putevi Srbije/snimak sa ekranaАуто-пут од Прељине до Паковраћа
Ауто-пут од Прељине до Паковраћа - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
Пратите нас
Директор Јавног предузећа „Путеви Србије” Зоран Дробњак заједно са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем обишао је последње радове на деоници ауто-пута „Милош Велики” од Прељине до Паковраћа.
„Све је спремно за отварање у наредном периоду. Остало је још само да се ураде бројачи саобраћаја. Моји земљаци Чачани ће бити срећни да се отвори ова деоница. Неће бити више колапса у саобраћају као што је било ове и претходне две, три године, викендима, кад су празници. За пола сата ће се пре стићи на Златибор него обилазницом око Чачка”, рекао је Дробњак за Танјуг.
Овај део ауто-пута од великог је значаја како за оне који су кроз Чачак пролазили у транзиту, тако и за грађане Чачка, који ће се ослободити гужви и на „кружном путу”, обилазници око Чачка која је изграђена пре готово 50 година, али и колапса који је стваран у граду.
„Пре свега велика захвалност Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу, на овом пројекту који је од животног значаја за грађане Чачка али и целог Моравичког округа па и целе запдне Србије. Сви са нестрпљењем очекујемо да се ова деоница од 11,5 километара, од Прељине до Паковраћа, пусти у саобраћај. Наравно следи наставак радова ка Пожеги", рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
Он каже да памти 1. мај 1976. године када је отворен кружни пут, касније обилазни пут око Чачка, који је био далеко предграђе тог града.
„У међувремену много компанија, много фабрика, кућа, породичних насеља је изграђено и то је постала жила куцавица града. Наравно, колапси у саобраћају који трају већ 30 година ако не и више ће коначно престати. За Чачане и све учеснике у саобраћају заиста велика и највећа добит“, рекао је Тодоровић.
Радови на делу трасе ауто-пута од Прељине до Пожеге - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Рехабилитовано више од 1.200 километара српских путева
Ауто-пут - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
ЕКОНОМИЈА
Вучић о уговору за ауто-пут Пожега-Дуга Пољана: Почетак радова у марту, завршетак за четири године
Завршни радови од Прељине до Паковраће - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
ЕКОНОМИЈА
Завршни радови од Прељине до Паковраће: Ауто-пут у пуном издању /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала