СВЕТ

Рекордни губитак: Марк Закерберг у једном дану остао без 29 милијарди долара

Марк Закерберг изгубио је у четвртак 29 милијарди долара у нето вредности, пошто су акције компаније Мета забележиле рекордан једнодневни пад након разочаравајуће прогнозе прихода за трећи квартал.
Sputnik
Акције Мете су пале за 26 одсто што је избрисало више од 200 милијарди долара, у највећем губитку компаније у једном дану од њеног изласка на Волстрит 2012.
То је, према наводима „Форбса“, смањило нето вредност оснивача и главног извршног директора Закерберга на 85 милијарди долара, наводи Ројтерс.
Након што је обавештен да су деонице фирме изгубиле четвртину вредности, Закерберг је одржао и састанак са запосленима и од њих затражио да се усредсреде на видео-садржаје.
На виртуелном састанку Закерберг је рекао да је историјски пад акција резултат прогнозе прихода у текућем кварталу, објавио је „Блумберг“, позивајући се на неименовани извор који је присуствовао састанку.
Закерберг је поновио да се Мета суочава са невиђеном конкуренцијом и порастом „ТикТока“, платформе за кратке видео-снимке.
Закерберг је власник око 12,8 одсто ове технолошке компаније која је раније била позната као Фејсбук.
Његов једнодневни пад богатства је међу највећим икада, одмах иза власника Тесле Илона Маска који је изгубио 35 милијарди долара у једном дану прошлог новембра.
ЕКОНОМИЈА
Потонуле акције Фејсбука
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Коментар