СВЕТ

Мачак са очима ванземаљца постао хит на интернету /видео/

Мачак Пико из Канаде постао је права звезда интернета, са милионским прегледима снимака на друштвеним мрежама, због очију које су увећане и назване су „очима ванземаљца“.
Sputnik
Пико је некада био мачак са нормалним зеленим очима, али је оболео од билатералног глаукома, који доводи до уништења очног нерва и губитка вида.
Управо се то догодило Пику, а једна од последица болести је и необичан изглед очију које су драстично увећане. То је најизраженије када Пико борави напољу или када чује да се отвара врећа са храном, каже његова власница Моника која живи у Канади.
Она наводи да Пико може да се оријентише у простору, иако готово да не види. Мачак је, иначе, усвојен из прихватилишта, где је завршио пошто га је прегазио аутомобил, због чега је био у коми три дана, пише Спутњик интернешнел.
На критике да злоупотребљава болест свог љубимца, које се могу видети на друштвеним мрежама, Моника одговара да се Пику пружа ветеринарска помоћ кад год је то потребно и да га она никада не би повредила или изазвала му патњу.
Коментар