- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мачак са очима ванземаљца постао хит на интернету /видео/

CC0 / Unsplash/Tara Evans / Мачка
Мачка - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Мачак Пико из Канаде постао је права звезда интернета, са милионским прегледима снимака на друштвеним мрежама, због очију које су увећане и назване су „очима ванземаљца“.
Пико је некада био мачак са нормалним зеленим очима, али је оболео од билатералног глаукома, који доводи до уништења очног нерва и губитка вида.
@picoblindcat #Inverted I had to hold on that trend !!😝 Kat kitty kat kat :) 🐱☀️#blind #cute #blindcat ♬ FVN! - LVL1
Управо се то догодило Пику, а једна од последица болести је и необичан изглед очију које су драстично увећане. То је најизраженије када Пико борави напољу или када чује да се отвара врећа са храном, каже његова власница Моника која живи у Канади.
Она наводи да Пико може да се оријентише у простору, иако готово да не види. Мачак је, иначе, усвојен из прихватилишта, где је завршио пошто га је прегазио аутомобил, због чега је био у коми три дана, пише Спутњик интернешнел.
@picoblindcat
На критике да злоупотребљава болест свог љубимца, које се могу видети на друштвеним мрежама, Моника одговара да се Пику пружа ветеринарска помоћ кад год је то потребно и да га она никада не би повредила или изазвала му патњу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала