СПОРТ

„Све изгледа као дириговани напад“ – руска шампионка љута због случаја „Камила“

Једна од најтрофејнијих руских атлетичарки Алина Кабаева огласила се поводом случаја „Камиле Валијеве“ која је проживела тортуру на Зимским олимпијским играма у Пекингу и остала је без медаље, поручивши да је реч о диригован нападу на Русију.
Sputnik
Кабаева која је освојила злато на Играма у Атини 2004. године апострофира тајминг и начин на који је све „упаковано“ да се Зборнаја команда и њен тим у уметничком клизању саботира на највећем такмичењу.
„Зашто сте морали да чекате до тренутка када је Валијева наступила у тимском такмичењу и освојила златну медаљу? С тим у вези, постоје сумње да је то намерно урађено како би се нашем тиму одузела златна медаља. Да је Светска антидопинг агенција то урадила на време, пре Зимских олимпијских игара, Валијева би била промењена, а Русија би ипак освојила златну медаљу. Постоји разлог да се њена награда пренесе на друго место, које су заузели Американци. А пошто је Суд за спортску арбитражу дозволио Камили да се и даље такмичи, треба признати да је реч о 'чистом' спортисти. Све у свему, изгледа одвратно, као циљани напад на руски спорт“, изјавила је Кабаева.
СПОРТ
Руска ледена краљица поново проживљава неправду
Кабаева слови за најтрофејнију ритмичку гимнастичарку у историји, има две олимпијске медаље, 14 медаља на светским првенствима и чак 25 одличја са европских првенстава.
Подсетимо, Камила Валијева првобитно је оптужена за допинг, да је у децембру месецу наводно била позитивна на забрањену супстанцу. То је објављено у јеку Зимских олимпијских игара у Пекингу након што је Русија освојила злато у тимском такмичењу.
Суд за српотску арбитражу дозволио је руској леденој краљици да се такмичи на појединачном турниру, али је мрљу на све бацио Међународни олимпијски комитет (МОК) који је поручио да ће свечана церемонија бити укинута уколико Камила освоји злато.
Талентована 15-годишњакиња је била прва у кратком програму, али је у слободном очигледно попустила пред огромним притиском, те је такмичење завршила као четврта, у без медаље и у сузама.
Подкаст
Како је руско чудо од детета узело допинг | Миљанов корнер
СПОРТ
„Никакав допинг не може да створи такву емоцију!“ – Рускиња говорила о паклу коју преживљава Камила
СПОРТ
Валијева у сузама остала без медаље, Рускињама злато и сребро!
СПОРТ
Рускиња се сломила у Пекингу: „Мрзим овај спорт!“ /фото/
Коментар