- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Све изгледа као дириговани напад“ – руска шампионка љута због случаја „Камила“

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаКамила Валијева
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Једна од најтрофејнијих руских атлетичарки Алина Кабаева огласила се поводом случаја „Камиле Валијеве“ која је проживела тортуру на Зимским олимпијским играма у Пекингу и остала је без медаље, поручивши да је реч о диригован нападу на Русију.
Кабаева која је освојила злато на Играма у Атини 2004. године апострофира тајминг и начин на који је све „упаковано“ да се Зборнаја команда и њен тим у уметничком клизању саботира на највећем такмичењу.
„Зашто сте морали да чекате до тренутка када је Валијева наступила у тимском такмичењу и освојила златну медаљу? С тим у вези, постоје сумње да је то намерно урађено како би се нашем тиму одузела златна медаља. Да је Светска антидопинг агенција то урадила на време, пре Зимских олимпијских игара, Валијева би била промењена, а Русија би ипак освојила златну медаљу. Постоји разлог да се њена награда пренесе на друго место, које су заузели Американци. А пошто је Суд за спортску арбитражу дозволио Камили да се и даље такмичи, треба признати да је реч о 'чистом' спортисти. Све у свему, изгледа одвратно, као циљани напад на руски спорт“, изјавила је Кабаева.
Уметничка клизачица Камила Валијева - тренинга на ЗОИ у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
СПОРТ
Руска ледена краљица поново проживљава неправду
Кабаева слови за најтрофејнију ритмичку гимнастичарку у историји, има две олимпијске медаље, 14 медаља на светским првенствима и чак 25 одличја са европских првенстава.
Подсетимо, Камила Валијева првобитно је оптужена за допинг, да је у децембру месецу наводно била позитивна на забрањену супстанцу. То је објављено у јеку Зимских олимпијских игара у Пекингу након што је Русија освојила злато у тимском такмичењу.
Суд за српотску арбитражу дозволио је руској леденој краљици да се такмичи на појединачном турниру, али је мрљу на све бацио Међународни олимпијски комитет (МОК) који је поручио да ће свечана церемонија бити укинута уколико Камила освоји злато.
Талентована 15-годишњакиња је била прва у кратком програму, али је у слободном очигледно попустила пред огромним притиском, те је такмичење завршила као четврта, у без медаље и у сузама.
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Подкаст
Како је руско чудо од детета узело допинг | Миљанов корнер
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
СПОРТ
„Никакав допинг не може да створи такву емоцију!“ – Рускиња говорила о паклу коју преживљава Камила
Рускиње и Јапанка - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
СПОРТ
Валијева у сузама остала без медаље, Рускињама злато и сребро!
Александра Трусова - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
СПОРТ
Рускиња се сломила у Пекингу: „Мрзим овај спорт!“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала