ЕКОНОМИЈА

Зависност од криптовалута постала дијагноза

Психотерапеути широм света уочили су раст броја „крипто-зависника“, али тржиште је веома брзо одговорило на овај проблем – све више стручњака за лечење болести зависности се специјализује за одвикавање од трговања криптовалутама, а у САД је већ неколико клиника отворило посебне огранке намењене онима који не могу да контролишу ову своју навику.
Sputnik
У протеклих неколико година забележен је велики раст инвестиција на тржишту криптовалута, као и особа које тргују њима.
Криптовалуте сада не купују само они који имају вишка новца, већ и особе са просечним примањима које се надају да ће куповином и препродајом истих брзо зарадити. Проблем је међутим што то константно праћење тржишта дигиталног новца може да пређе и у зависност.

Како да знате да ли сте зависни?

Крипто-зависност је релативно нов феномен. Огледа се у патолошкој опсесији која тражи константно праћење крипто-тржишта и компулзивној куповини и продаји дигиталних валута.
Ова врста зависности, као и све друге, може веома негативно утицати на здравље.
Они су често екстремно еуфорични када бележе добре резултате у трговини али могу запасти и у велику узнемиреност када им трговање „не иде од руке“.
Психолози кажу да крипто-зависници имају највише сличности са коцкарима, и упозоравају да ову зависност не треба схватати олако, јер се међу коцкарима бележи највећи број самоубистава из групе оних који имају болести зависности, преноси Биф.рс.
ЕКОНОМИЈА
Амерички берзански брокер предвиђа судњи дан за биткоин
Коментар