- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Зависност од криптовалута постала дијагноза

CC0 / / Хакер
Хакер - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
Психотерапеути широм света уочили су раст броја „крипто-зависника“, али тржиште је веома брзо одговорило на овај проблем – све више стручњака за лечење болести зависности се специјализује за одвикавање од трговања криптовалутама, а у САД је већ неколико клиника отворило посебне огранке намењене онима који не могу да контролишу ову своју навику.
У протеклих неколико година забележен је велики раст инвестиција на тржишту криптовалута, као и особа које тргују њима.
Криптовалуте сада не купују само они који имају вишка новца, већ и особе са просечним примањима које се надају да ће куповином и препродајом истих брзо зарадити. Проблем је међутим што то константно праћење тржишта дигиталног новца може да пређе и у зависност.

Како да знате да ли сте зависни?

Крипто-зависност је релативно нов феномен. Огледа се у патолошкој опсесији која тражи константно праћење крипто-тржишта и компулзивној куповини и продаји дигиталних валута.
Ова врста зависности, као и све друге, може веома негативно утицати на здравље.
Они су често екстремно еуфорични када бележе добре резултате у трговини али могу запасти и у велику узнемиреност када им трговање „не иде од руке“.
Психолози кажу да крипто-зависници имају највише сличности са коцкарима, и упозоравају да ову зависност не треба схватати олако, јер се међу коцкарима бележи највећи број самоубистава из групе оних који имају болести зависности, преноси Биф.рс.
Биткоин - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
ЕКОНОМИЈА
Амерички берзански брокер предвиђа судњи дан за биткоин
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала