СПОРТ

Србин је најбољи у Италији, а тренер поручује: „Влаховић је донео нешто што нисмо имали“

Душан Влаховић прија Јувентусу, и Јувентус прија српском нападачу. Утакмица против Емполија донела је два Душанова гола и нови доказ да је достојно заменио Кристијана Роналда у дресу „старе даме“. Масимилијано Алегри, тренер Јувентус, није желео да упореди два фудбалера, али је нагласио да је Србин тек на почетку.
Sputnik
Када је тешко - Душан Влаховић. То је вероватно парола навијача Јувентуса након нових мајсторија српског нападача.
Масимилијано Алегри, тренер „старе даме“, од Душановог доласка не жели превише да хвали српског нападача иако је свестан колико је Влаховић користан у тиму. Алегри није желео да пореди Србина и Роналда, али оставља простора да се Влаховић покаже.
„Мислим да не можете да их поредите, претходна седмица је освојила пет Златних лопти, док је Влаховић на почетку каријере. Добра утакмица није довољна, потребна вам је огромна ментална снага, а он је тек на почетку путовања“, искрен је био Алегри.
Тренер италијанског великана посебно је нагласио да је Влаховић донео екипи нешто што пре њега није имала, као и то да је српски ас вољан да напредује.
Влаховић је врло битан играч, има карактер и квалитет, као и карактеристике које нисмо имали у екипи. Одмах се може рећи да овај момак има карактер, жели да победи и вољан је да учи. Против Емполија се много више кретао, није се држао само средине, и то је била велика предност за њега и Јувентус“, закључио је Масимилијано Алегри.
Јувентус је тренутно четврти тим Серије А, уз скор од 14 победа, пет пораза и осам ремија.
Влаховић је головима против Емполија постао најбољи стрелац италијанске лиге са 20 голова.
СПОРТ
Намештаљка у енглеској елити? /видео/
СПОРТ
Данас је „Дан Д“ у српском фудбалу
СПОРТ
Роман Абрамович препустио вођење Челсија повереницима
Коментар